ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απευθείας εικόνα απο τη βουλή – Ημέρα της κρίσης για το τρίτο Μνημόνιο

Μπάχαλο…

Απευθείας εικόνα απο τη βουλή – Ημέρα της κρίσης για το τρίτο Μνημόνιο

Στη Βουλή ξεκίνησε λίγο πριν το μεσημέρι στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου που φέρνει το τρίτο Μνημόνιο.

Μετά την ολοκλήρωσή της, θα συνεδριάσει εκ νέου η διάσκεψη των προέδρων προκειμένου να εισαχθεί αργότερα μέσα στην ημέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια και η ψήφισή του που αναμένεται να φέρει και γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

Ραχήλ Μακρή: Οργισμένη και σε υψηλούς τόνους ήταν η τοποθέτηση της Ραχήλ Μακρή στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών στη Βουλή. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «παράκαμψη όλων των διαδικασιών» στη διαδικασία ψήφισης του νέου μνημονίου και κατόπιν μίλησε για τα μέτρα που περιλαμβάνονται. «Τα μέτρα στέλνουν έναν ακόμη λογαριασμό στην ελληνική κοινωνία, με κατάργηση ΕΚΑΣ, συντάξεων και άνοιγμα ομαδικών απολύσεων», είπε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε για τις συνέπειες στην επιχειρηματική κοινότητα. «Στέλνετε το λογαριασμό στους επιχειρηματίες που καλούνται να πληρώσουν υπέρογκους φόρους». Η κα Μακρή συνέχισε τις επιθέσεις προς την κυβέρνηση, σημειώνοντας ειρωνικά: «Το μνημόνιο και τα μέτρα τα διαβάσαμε, παρόλο που πράξατε ότι μπορούσατε για το αντίθετο». «Η διαπλοκή δεν πατάσσεται με υπουργούς της κυβέρνησης που έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια της διαπλοκής ούτε με άλλους που υπογράφουν αδιαφανείς συμβάσεις για εξοπλιστικά προγράμματα» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Καταφέρθηκε εναντίον του Ευκλείδη Τσακαλώτου συμβουλεύοντας τον Πρωθυπουργό ότι δεν πρέπει να πλαισιώνεται από ανθρώπους που μεταφέρουν απλώς σακίδια, ενώ κατηγόρησε το Μαξίμου ότι επέλεξε να συμμαχήσει με τους τοκογλύφους και τη διαπλοκή αφού πρώτα εξαπάτησε τον κόσμο. Τέλος επικαλούμενη φράση του Λένιν ότι σε μια συμφωνία υπάρχει το άλογο και ο καβαλάρης, απεφάνθη ότι η κυβέρνηση δεν είναι ο καβαλάρης.

13:54 Στην γραμμή Κωνσταντοπούλου και η Βαλαβάνη

Γίνεται το τελευταίο διάστημα στοχοποίηση και δαιμονοποίηση όσων εκφράζουν διαφορετική άποψη

13:47 Οργή Μπακογιάννη: Φτάνουν τα καραγιοζιλίκια σας!

Για θέατρο και καραγκιοζιλίκια έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη. «Φτάνει το θέατρο και τα καραγκιοζιλίκια σας να μας πείτε ότι θα τελειώσουμε στις 4» είπε χαρακτηριστικά.

13:41 Τσακαλώτος σε Ζωή: Δεν έχεις χιούμορ

Ο κ.Τσακαλώτος ζήτησε τον λόγο μόνο για 30 δευτερόλεπτα λέγοντας: «Η παρέμβαση της κας Κωνσταντοπούλου δεν έχει καμία ουσία. Εχει έλλειψη χιούμορ που έκανα αυτό το αστειάκι. Θέλει απλά να ροκανίσει τον χρόνο. Εγώ αυτό δεν θα το κάνω»

13:40 «Περιμένω κ. τσκαλώτε να απαντήσετε γιατί με στοχποιήσατε από την Τρίτη και γιατί λέτε ότι όποιος αντιλέγει και ζητεί εξηγήσεις είναι συμμαχος του Σόιμπλε».

13:39 «Γιατί δεν βγήκατε να καταδικάσετε παρά βγήκε ο υπουργός Επικρατείας, μη κοινοβουλευτικός να μιλήσει για τον Φρόιντ;» Είπε αναφερόμενη στο πρωτοσέλιδο της KONTRANEWS

13:38 Κάλεσε και πάλι τον κ. Τσακαλώτο να απαντήσει γιατί την στοχοποιεί

13:35 Νεα ένταση αυτή την ώρα

Η παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία επιτέθηκε στην κυβέρνηση και αμφισβήτησε ότι έχει την λαϊκή εντολή, πυροδότησε ένταση

13:35 Νεα ένταση αυτή την ώρα

Η παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία επιτέθηκε στην κυβέρνηση και αμφισβήτησε ότι έχει την λαϊκή εντολή, πυροδότησε ένταση

13:31 Φίλης σε Ζωή: Ποιός σε έχρισε γνήσιο εκφραστή της ψήφου του λαού;

Ο Νίκος Φίλης παίρνοντας τον λόγο είπε ότι μπαίνει στον πειρασμό να σχολιάσει τα όσα είπε η κα Κωνσταντοπούλου. Ουδείς νομιμοποιείται να μιλάει ως αυθεντικός διερμηνευτής της ψήφου του ελληνικού λαού. Η περιβόητη τεχνική της εξουσίας σύμφωνα με την οποία το μπόνους έχει να κάνει με το πρόγραμμα με το οποίο έχει εκλεγεί δεν λύνεται κατ” αυτό τον τρόπο…

13:27 Η κα Κωνσταντοπούλου ρώτησε ακόμα τον κ. Τσακαλώτο γιατί ξεκίνησε την στοχοποίησή της και γιατί την αποδέχεται. Είπε ακόμα ότι δεν την εκφράζει η εισήγηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ. Τον κάλεσε να είναι πιο προσεκτικός και να μην παραβιάζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

13:25 «Πως τολμάτε να στοχοποιείται προέδρους επιτροπών, την Πρόεδρο της Βουλής, πως τολμάτε να τους αποδίδετε δόλο όταν προσπαθούν να τηρήσουν την διαδικασία;», είπε εμφανώς οργισμένη η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

13:23 Η κα Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στον Αλέκο Φλαμπουράρη κατηγορώντας τον ότι υιοθετεί το πρωτοσέλιδο της KONTRANEWS λέγοντας ότι κι εκείνος ακολούθησε τον ίδιο δρόμο λέγοντας ότι «Ο Φρόιντ με τον Μαρξ θα έπρεπε ενδεχομένως να είχαν πιο στενή συνεργασία»

13:22 Η κα Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για αδιανόητες εκφράσεις εκ μέρους του κ. Τσακαλώτου ο οποίος νωρίτερα είχε κάνει επίθεση στον κ. Σαμοϊλη που προήδρευε κατηγορώντας τον ότι με δόλο καθυστερεί την συνεδρίαση.

13:20 Κωνσταντοπούλου κατά Τσακαλώτου

Τον λόγο ζήτησε από τον υπουργό οικονομικών η κα Κωνσταντοπούλου για την φράση του βγαίνοντας από τις διαπραγματεύσεις. «Επιχειρούν να στοχοποιήσουν με τρόπο ανήθικο αυτά για τα οποία είχαμε αγωνιστεί. Από την τρίτη το πρωί κ. Τσακαλώτε με στοχοποιήσατε λέγοντας ότι το νομοσχέδιο θα μπει στην Βουλή, Ζωής θέλοντος. Εγινε ένα όργιο επίθεσης σε όποιον κοινοβουλευτικό παράγοντα ήθελε να υπερασπιστεί τα κοινοβουλευτικώς κεκτημένα», είπε η Πρόεδρος της Βουλής.

13:14 Φώφη Γεννηματά σε Τσίπρα: Δίωξε τη Ζωή

Με δήλωσή της η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά καλεί για ακόμα μια φορά τον πρωθυπουργό να καταθέσει πρόταση μομφής κατα της Προέδρου της Βουλής. Κατηγορεί την κα Κωνσταντοπούλου για ευτελισμό των διαδικασιών του κοινοβουλίου και για παρεκλυστική τακτική.

12:10 Στα κάγκελα Φίλης και Τσακαλώτος με τον προεδρεύοντα

Η διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί πυροδότησε ένταση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να εκνευρίζεται, το Νίκο Φίλη να φωνάζει και τον προεδρευοντα να προσπαθεί να βάλει τάξη. Με μια μικρή λεπτομέρεια. Ο κ. Σαμοϊλης είναι θιασώτης του όχι. Όλα αυτά για το πόσο θα μιλούσε ο κάθε βουλευτής και πότε θα έπρεπε να λήξει η συνεδρίαση. Ο Ν. Φίλης λοιπόν φώναζε συνέχεια ότι όλα αυτά είναι κόλπο για να παραταθεί η διάρκεια της συνεδρίασης. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν εγγραφεί περίπου 65 βουλευτές. Αν τους πολλαπλασιάσει κανείς με τα 4 λεπτά που θα μιλήσει ο καθένας τότε η συνεδρίαση θα τελειώσει πολύ αργά και κατά συνέπεια και η Ολομέλεια…

11.27 Στο βήμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Δεν είναι με το αγγλικό δίκαιο η νέα συμφωνία. Αν δεν το ψηφίσουμε σήμερα θα πάμε αύριο σε νέο δάνειο-γέφυρα. Το νομικό πλαίσιο έχει βελτιώσεις από τα προηγούμενα, είπε ακόμα. Πρόσθεσε ότι αυτό που έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση είναι να φτάσουμε σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα που θα φτάσει σε βάθος χρόνου το 3,5%».

11.21 Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της συνεδρίασης Στέφανος Σαμοίλης, συνολικά έχουν εγγραφεί 64 ομιλητές.

11.16 Για ολοκλήρωση της συνεδρίασης 15.00 έκανε λόγο ο Χάρης Θεοχάρης από το Ποτάμι.

11.14 Ο Νίκος Φίλης από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως πρέπει να υπάρξει μια καθαρή και δημοκρατική διαδικασία και απαίτησε να υπάρξει ώρα λήξης της συνεδρίασης.

11.12 Ο κος Μπαλαούρας πρότεινε να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση 15.00 με κάποια ελαστικότητα, ενώ νωρίτερα ο κος Χατζηδάκης πρότεινε να ολοκληρωθεί στις 16.00.

11.10 Ο πρόεδρος της συνεδρίασης των Επιτροπών ανέφερε πως θα προηγηθούν οι εγγραφές των ομιλητών προκειμένου να οριστεί και η χρονική διάρκεια της συνεδρίασης των Επιτροπών.

11.08 Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε στην ανάγκη να να οριοθετηθεί χρονικά η ολοκλήρωση της συνεδρίασης, προκειμένου να ακολουθήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα η συνεδρίαση της Ολομέλειας και η ψηφοφορία για τη συμφωνία.

11.01 Έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία η διαδικασία του κατεπείγοντος.

11.00 Ο Ιωάννης Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για εκβιαστικά διλήμματα από την πλευρά της κυβέρνησης, ωστόσο ανέφερε ότι στηρίζουν την διαδικασία του κατεπείγοντος.

10.58 Ως αυτονόητο χαρακτήρισε την στήριξη της διαδικασίας του κατεπείγοντος από την πλευρά των ΑΝΕΛ ο Δημήτρης Καμμένος, καθώς πρέπει να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία την ερχόμενη εβδομάδα.

10.56 Διαφωνεί το ΚΚΕ με την διαδικασία του κατεπείγοντος, όπως ανέφερε ο κος Καραθανασόπουλος.

10.53 Ο κος Χάρης Θεοχάρης από τη πλευρά του Ποταμιού έκανε λόγο για δυνάμεις εντός του κοινοβουλίου που δεν θέλουν τη νέα συμφωνία και απευθυνόμενος στον Ευ. Τσακαλώτο είπε πως «παλεύετε ενάντια στο ίδιο σας το κόμμα».

10.52 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Αρτέμιος Ματθαιόπουλος έκανε λόγο για κοινοβουλευτική παρωδία.

10.50 Ακολούθησε η τοποθέτηση του κου Μπαλαούρα καθώς και του κου Χατζηδάκη για την διαδικασία του κατεπείγοντος. Ο κος Χατζηδάκης ανέφερε πως «δεχόμαστε το κατεπείγον. Δεν θα παίξουμε τη χώρα».

10.47 Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιχειρηματολόγησε για τη διαδικασία του κατεπείγοντος, λέγοντας ότι αύριο ακολουθεί το Eurogroup από το οποίο πρέπει να εγκριθεί η συμφωνία, διαφορετικά θα πάμε σε δάνειο-γέφυρα.

10.40 Ξεκίνησε η συνεδρίαση στην ολομέλεια της Βουλής.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact