ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτες σκηνές: Χειροκροτήματα, δάκρυα, αγκαλιές Συγκίνηση κατά την αποχώρηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από την Τουρκία

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, κατά την αναχώρηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από την Τουρκία.

Πρόκειται για την ομάδα εθελοντών που επιχείρησε στη σεισμόπληκτη πόλη Αντιγιαμάν της Τουρκίας, συνδράμοντας τις τουρκικές δυνάμεις.

Όπως είχαν αναφέρει σε ανακοίνωσή τους, η υποδοχή τους στην Τουρκία «από όλες τις Αρχές και τους συνανθρώπους μας στη γειτονική χώρα ήταν από την πρώτη στιγμή εξαιρετική». Η αποστολή επέστρεψε πλέον στη Θεσσαλονίκη, όμως είχαν προηγηθεί στιγμές που δύσκολα θα ξεχαστούν από τα μέλη της αποστολής, αλλά και όσους ήταν κοντά. Πρόκειται για τη σκηνή της αναχώρησης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από την Κωνσταντινούπολη, την οποία κάλυψαν δημοσιογράφοι από όλα τα μεγάλα ΜΜΕ της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει η Hurriyet και το τουρκικό CNN «στο αεροδρόμιο εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, όταν διασώστες από την Ελλάδα χειροκροτήθηκαν». Η υποδοχή της ομάδας ήταν πέρα για πέρα επίσημη, καθώς έδωσαν το «παρών» η αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντινούπολης Οζλέμ Μποζκούρτ Γκεβρέκ, η Αϊσέ Σοζέν Ουσλουέρ ως εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, καθώς και η γενική πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Γεωργία Σουλτανοπούλου.

Ακόμη, δεκάδες πολίτες, επιβάτες και εργαζόμενοι του αεροδρομίου ακολούθησαν την ελληνική αποστολή στο αεροδρόμιο, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους. Η κορύφωση ήρθε όταν σχημάτισαν έναν ανθρώπινο διάδρομο, γνωστό και ως «πασίγιο», και χειροκρότησαν την ελληνική αποστολή.

«Σφίχτηκε η καρδιάς μας, ο πόνος ήταν πολύ μεγάλος»

Ο Γιάννης Παπαστάθης, επικεφαλής της ομάδας, ευχαρίστησε τον τουρκικό λαό για τη φιλοξενία και δήλωσε: «Όταν είδαμε το μέγεθος του σεισμού, σφίχτηκε η καρδιά μας. Ο πόνος μας ήταν πολύ μεγάλος. Προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε και κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να βοηθήσουμε όσους είχαν ανάγκη». Ο κ. Παπαστάθης, που λόγω της φόρτισης δεν ολοκλήρωσε τη δήλωσή του (δείτε το τέλος του παραπάνω βίντεο), σημείωσε ότι «αισθανθήκαμε πολλή αγάπη από τον τουρκικό λαό. Ήταν πολύ βασικό να το νιώθουμε αυτό, ότι είχαμε ανθρώπους δίπλα μας, ό,τι ζητήσαμε να το έχουμε. Από την πρώτη μέρα που ήρθαμε στην Τουρκία, όταν περάσαμε στο αεροδρόμιο, ο κόσμος κατάλαβε ποιοι είμαστε και τι ήρθαμε να κάνουμε και μας χειροκροτούσε. Είναι η στιγμή που… αυτό», ανέφερε φεύγοντας από την κάμερα και το μικρόφωνο.

(alphafreepress.gr)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact