ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτες σκηνές: Χειροκροτήματα, δάκρυα, αγκαλιές Συγκίνηση κατά την αποχώρηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από την Τουρκία

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, κατά την αναχώρηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από την Τουρκία.

Πρόκειται για την ομάδα εθελοντών που επιχείρησε στη σεισμόπληκτη πόλη Αντιγιαμάν της Τουρκίας, συνδράμοντας τις τουρκικές δυνάμεις.

Όπως είχαν αναφέρει σε ανακοίνωσή τους, η υποδοχή τους στην Τουρκία «από όλες τις Αρχές και τους συνανθρώπους μας στη γειτονική χώρα ήταν από την πρώτη στιγμή εξαιρετική». Η αποστολή επέστρεψε πλέον στη Θεσσαλονίκη, όμως είχαν προηγηθεί στιγμές που δύσκολα θα ξεχαστούν από τα μέλη της αποστολής, αλλά και όσους ήταν κοντά. Πρόκειται για τη σκηνή της αναχώρησης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από την Κωνσταντινούπολη, την οποία κάλυψαν δημοσιογράφοι από όλα τα μεγάλα ΜΜΕ της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει η Hurriyet και το τουρκικό CNN «στο αεροδρόμιο εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, όταν διασώστες από την Ελλάδα χειροκροτήθηκαν». Η υποδοχή της ομάδας ήταν πέρα για πέρα επίσημη, καθώς έδωσαν το «παρών» η αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντινούπολης Οζλέμ Μποζκούρτ Γκεβρέκ, η Αϊσέ Σοζέν Ουσλουέρ ως εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, καθώς και η γενική πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Γεωργία Σουλτανοπούλου.

Ακόμη, δεκάδες πολίτες, επιβάτες και εργαζόμενοι του αεροδρομίου ακολούθησαν την ελληνική αποστολή στο αεροδρόμιο, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους. Η κορύφωση ήρθε όταν σχημάτισαν έναν ανθρώπινο διάδρομο, γνωστό και ως «πασίγιο», και χειροκρότησαν την ελληνική αποστολή.

«Σφίχτηκε η καρδιάς μας, ο πόνος ήταν πολύ μεγάλος»

Ο Γιάννης Παπαστάθης, επικεφαλής της ομάδας, ευχαρίστησε τον τουρκικό λαό για τη φιλοξενία και δήλωσε: «Όταν είδαμε το μέγεθος του σεισμού, σφίχτηκε η καρδιά μας. Ο πόνος μας ήταν πολύ μεγάλος. Προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε και κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να βοηθήσουμε όσους είχαν ανάγκη». Ο κ. Παπαστάθης, που λόγω της φόρτισης δεν ολοκλήρωσε τη δήλωσή του (δείτε το τέλος του παραπάνω βίντεο), σημείωσε ότι «αισθανθήκαμε πολλή αγάπη από τον τουρκικό λαό. Ήταν πολύ βασικό να το νιώθουμε αυτό, ότι είχαμε ανθρώπους δίπλα μας, ό,τι ζητήσαμε να το έχουμε. Από την πρώτη μέρα που ήρθαμε στην Τουρκία, όταν περάσαμε στο αεροδρόμιο, ο κόσμος κατάλαβε ποιοι είμαστε και τι ήρθαμε να κάνουμε και μας χειροκροτούσε. Είναι η στιγμή που… αυτό», ανέφερε φεύγοντας από την κάμερα και το μικρόφωνο.

(alphafreepress.gr)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact