ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Απο 300 στα 500 ευρώ το πρόστιμο σε όποιον δεν τηρεί τα μέτρα»

Στην περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ωστόσο πως τα πρόστιμα για την μη τήρηση των μέτρων θα είναι από και πέρα 500 ευρώ.

Πλέον σε κάθε παράβαση, το πρόστιμο που θα βεβαιώνεται δεν θα είναι 300 ευρώ αλλά 500 ευρώ.

Να θυμίσουμε πως τα μέτρα είναι:

Η παράταση του αυστηρού lockdown απαγορεύει την κυκλοφορία των πολιτών από τις 9 το βραδύ ως και τις 5 το πρωί.

Για τις υπόλοιπες ώρες, οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με την αποστολή sms και με βεβαιώσεις εργοδότη ή από την Εργάνη για όσους ειναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Επίσης, θα μπορούν να μετακινούνται και οι γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.


Οι κωδικοί SMS στο 13033

Οι πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν, θα πρέπει να αποστέλλουν μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό της μετακίνησής τους, το ονοματεπώνυμό τους και τη διεύθυνση της κατοικίας του.

Αναλυτικά οι κωδικοί:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία. (Ισχύει και μετά τις 21:00)

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους. (Δεν ισχύει μετά τις 21:00)

3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. (Δεν ισχύει μετά 21:00)

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο. (Δεν ισχύει μετά τις 21:00)

Τον ίδιο κωδικό αποστέλλουν και οι γονείς που μεταφέρουν τους μαθητές στο σχολείο. Οι μαθητές θα πρέπει να φέρουν μαζί την έγγραφη βεβαίωση.

5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. (Δεν ισχύει μετά τις 21:00)

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. Δεν ισχύει μετά τις 21:00.

Κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. Ισχύει μετά τις 21:00.

Τι ισχύει για μετακινήσεις εκτός νομού και τις πτήσεις
Εξακολουθεί να απαγορεύεται η μετακίνηση από νομό σε νομό, όπως απαγορεύονται το κυνήγι και το ψάρεμα.

Όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην χώρα μας έως και την 21η Ιανουαρίου 2021 από οποιοδήποτε κράτος, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, για επτά ημέρες, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρηση τους.

Στους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test) κατά την άφιξη τους βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form (PLF). Ειδικά για τους εισερχόμενους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνεται σε όλους και rapid test κατά την άφιξη. Παράλληλα, προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 7ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού. Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων προκειμένου να εισέλθουν στη χώρα μας πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη τους και να έχουν συμπληρώσει τη φόρμα PLF.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact