ΕΛΛΑΔΑ

Από τη Σύμη ξεκινά το «Κοινωνικό Σχολείο»


Να πλαισιώσουν οι γονείς τις σχολές γονέων, ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Την εφαρμογή του «Κοινωνικού Σχολείου» στην πράξη για πρώτη φορά στην Ελλάδα είδαν οι
μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί στην Σύμη. Μετά τον αγιασμό έγινε από ειδικό γυμναστή η παρουσίαση της δράσης του «Kid’s Athletics», δηλαδή, του προγράμματος του ΣΕΓΑΣ και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF) για τη γνωριμία των μαθητών με τον κλασσικό αθλητισμό.

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος και ο Σύμβουλος του Υ.ΠΑΙ.Θ σε θέματα σχολικού αθλητισμού, βετεράνος μπασκετμπολίστας, Σάκης Τζαλαλής συμμετείχαν στο πρόγραμμα και μοίρασαν στους μαθητές τα διπλώματα παρακολούθησης του “Kid’s Athletics”. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος η ψυχολόγος κ. Μοίρα Λουτσιού μοίρασε στους γονείς φόρμες συμμετοχές στις Σχολές Γονέων.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύμης και Χάλκης, Χρυσόστομου και του Δημάρχου Σύμης Ελευθέριου Παπαδολουκά. Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος κατά την ομιλία του τόνισε τα εξής: «Είχαμε άριστη συνεργασία με το Δήμαρχο την προηγούμενη φορά, που ήρθαμε εδώ. Δώσαμε λύσεις σε προβλήματα και ήρθαμε πάλι για να ξαναδώσουμε λύσεις σε άλλα προβλήματα που ενδεχομένως να παρουσιαστούν. Παιδεία δεν είναι μόνο η πληροφοριακή γνώση, αλλά η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ανθρώπου».

Για τις δράσεις του «Κοινωνικού Σχολείου», ο κ. Λοβέρδος είπε: «Παρουσιάζουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρόγραμμα “Kid’s Athletics” στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου». Προωθούμε την άθληση για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της παχυσαρκίας. Έχουμε τα πιο υπέρβαρα παιδιά και δίνουμε σε όλους το μήνυμα ότι άθληση είναι υγεία και η παχυσαρκία αρρώστια».

Για τις Σχολές Γονέων, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, δήλωσε: «Θα έρχονται επιστήμονες και θα λένε στους γονείς τι πρέπει κάνουν. Ζητούμε από τους γονείς να πλαισιώσουν τις Σχολές Γονέων».

Ο κ. Λοβέρδος μετά τον Αγιασμό στο Αγαθονήσι κατά την ομιλία του δήλωσε τα εξής:«Οι κάτοικοι πρέπει να μένουν στον τόπο που αγαπούν αλλά για να μένουν χρειάζονται δασκάλους αλλιώς θα γίνουν βραχονησίδες. Αυτό με κινητοποίησε γι΄ αυτό και έδωσα το κίνητρο της διπλής μοριοδότησης. Είχα δώσει δύο υποσχέσεις στην προηγούμενη επίσκεψή μου: μία για παράλληλη στήριξη για ένα παιδί και θα φέρουμε δασκάλα τον Οκτώβρη και για μία νηπιαγωγό που ήδη είναι στη θέση της. Εκπαίδευση-Μόρφωση-Παιδεία. Αυτός είναι ο στόχος».

Ο δήμαρχος Αγαθονησίου, Ευάγγελος Κόττορος δήλωσε «Το Αγαθονήσι από την πρώτη μέρα έχει νηπιαγωγό και δάσκαλο».

Σε δηλώσεις του από την Αλεξανδρούπολη ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος τόνισε: «Το νέο σχολικό έτος ξεκινά σήμερα στα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια, τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά. Τα σχολεία είναι ανοιχτά, τα βιβλία βρίσκονται από τον Αύγουστο σε όλα τα σχολεία. Σήμερα οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία και οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους.
Καλωσορίζουμε σήμερα τα παιδιά της πρώτης Δημοτικού στο νέο τους ξεκίνημα και τους μαθητές όλων των άλλων τάξεων στο επόμενο βήμα τους στη μαθησιακή διαδικασία.
Για τους εκπαιδευτικούς, τους δασκάλους και καθηγητές, που με μεράκι και αγάπη διδάσκουν τα παιδιά μας είναι μια χρονιά απαιτητική. Θα ήθελα όλοι σας να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό και να επιδείξετε την ίδια αυταπάρνηση, όπως κάθε χρόνο, για το καλό των παιδιών μας, την προκοπή και το μέλλον του τόπου μας. Θέλω από τη θέση μου να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι πρώτιστο μέλημα της Πολιτείας είναι να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολείων. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει ήδη κάνει ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να εξασφαλίσει την παρουσία των εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία ήδη από σήμερα».

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact