ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποφασίστηκε η επανέναρξη των εργασιών της Βουλής

Στις 09.30 το πρωί θα συζητηθεί στις επιτροπές η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές

Σε κλίμα μεγάλης έντασης πραγματοποιήθηκε σήμερα η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής σχετικά με το αν θα ανοίξει η Βουλή αύριο προκειμένου να συνεδριάσουν οι επιτροπές για το τρίτο μνημόνιο που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο. Η πλειοψηφία των προέδρων της Βουλής και οι πρόεδροι των συναρμοδίων επιτροπών αποφάσισε την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής για να συζητηθεί η συμφωνία την κυβέρνησης με τους εταίρους, στις επιτροπές και την ολομέλεια.

Έτσι, σήμερα το πρωί θα συζητηθεί στις επιτροπές η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, καθώς και το αν θα ακολουθηθεί η διαδικασία του κατεπείγοντος.

Η συγκεκριμένη διάσκεψη μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Βουλής αντίθετα με όλες τις προηγούμενες που δεν είχαν μεταδοθεί, γεγονός που «πυροδότησε» μια θυελλώδη συζήτηση σχετικά με τους λόγους που παλαιότερα δεν είχε ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία.

Ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε το λόγο που δείχνει την διάσκεψη η  δημόσια τηλεόραση για πρώτη φορά και κατέθεσε αίτημα να μπει το θέμα προς ψηφοφορία.

Αυτό προκάλεσε τον εκνευρισμό στη κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία ανέφερε ότι εμποδίζει τη συζήτηση της Διάσκεψης ο κ. Κακλαμάνης. «Θα με αναγκάσετε να σας ανακαλέσω στην τάξη και να σας πάρω το λόγο. Παραπληροφορείτε τα  μέσα ενημέρωσης για το τι πραγματικά γίνεται και έχει σημασία για τον κόσμο».

Οι κόντρες συνεχίστηκαν με τον κ. Λυκούδη να κάνει λόγο για βασανιστήριο και όχι για κοινοβουλευτική διαδικασία. Ο Αντρέας Λοβέρδος είπε ότι ενημερώθηκε από τον κ. Γρηγοράκο για να συγκληθεί την Τετάρτη η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να συζητηθεί το νομοσχέδιο. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ του να συγκληθεί νωρίς την Τετάρτη η διάσκεψη και συμπλήρωσε ότι θεωρεί πολύ κακό και αρνητικό αυτό που έγινε τελικά. Ο κ. Λοβέρδος διέψευσε την κ. Κωνσταντοπούλου ότι δέχτηκε τηλεφώνημα για να προσδιορίσει την ώρα της σύγκλησης της Διάσκεψης των Προέδρων.

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοχάρης εκ μέρους του Ποταμιού κατηγόρησε την πρόεδρο της Βουλής πως εκείνη και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για να πάρει την απάντηση από την κυρία Κωνσταντοπούλου πως ακόμα περιμένει την συμμετοχή του Ποταμιού στην επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ομόφωνα η διάσκεψη αποφάσισε τελικά οι συνεδριάσεις της από εδώ και στο εξής να είναι δημόσιες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact