ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποφασίστηκε η επανέναρξη των εργασιών της Βουλής

Στις 09.30 το πρωί θα συζητηθεί στις επιτροπές η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές

Σε κλίμα μεγάλης έντασης πραγματοποιήθηκε σήμερα η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής σχετικά με το αν θα ανοίξει η Βουλή αύριο προκειμένου να συνεδριάσουν οι επιτροπές για το τρίτο μνημόνιο που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο. Η πλειοψηφία των προέδρων της Βουλής και οι πρόεδροι των συναρμοδίων επιτροπών αποφάσισε την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής για να συζητηθεί η συμφωνία την κυβέρνησης με τους εταίρους, στις επιτροπές και την ολομέλεια.

Έτσι, σήμερα το πρωί θα συζητηθεί στις επιτροπές η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, καθώς και το αν θα ακολουθηθεί η διαδικασία του κατεπείγοντος.

Η συγκεκριμένη διάσκεψη μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Βουλής αντίθετα με όλες τις προηγούμενες που δεν είχαν μεταδοθεί, γεγονός που «πυροδότησε» μια θυελλώδη συζήτηση σχετικά με τους λόγους που παλαιότερα δεν είχε ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία.

Ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε το λόγο που δείχνει την διάσκεψη η  δημόσια τηλεόραση για πρώτη φορά και κατέθεσε αίτημα να μπει το θέμα προς ψηφοφορία.

Αυτό προκάλεσε τον εκνευρισμό στη κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία ανέφερε ότι εμποδίζει τη συζήτηση της Διάσκεψης ο κ. Κακλαμάνης. «Θα με αναγκάσετε να σας ανακαλέσω στην τάξη και να σας πάρω το λόγο. Παραπληροφορείτε τα  μέσα ενημέρωσης για το τι πραγματικά γίνεται και έχει σημασία για τον κόσμο».

Οι κόντρες συνεχίστηκαν με τον κ. Λυκούδη να κάνει λόγο για βασανιστήριο και όχι για κοινοβουλευτική διαδικασία. Ο Αντρέας Λοβέρδος είπε ότι ενημερώθηκε από τον κ. Γρηγοράκο για να συγκληθεί την Τετάρτη η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να συζητηθεί το νομοσχέδιο. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ του να συγκληθεί νωρίς την Τετάρτη η διάσκεψη και συμπλήρωσε ότι θεωρεί πολύ κακό και αρνητικό αυτό που έγινε τελικά. Ο κ. Λοβέρδος διέψευσε την κ. Κωνσταντοπούλου ότι δέχτηκε τηλεφώνημα για να προσδιορίσει την ώρα της σύγκλησης της Διάσκεψης των Προέδρων.

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοχάρης εκ μέρους του Ποταμιού κατηγόρησε την πρόεδρο της Βουλής πως εκείνη και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για να πάρει την απάντηση από την κυρία Κωνσταντοπούλου πως ακόμα περιμένει την συμμετοχή του Ποταμιού στην επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ομόφωνα η διάσκεψη αποφάσισε τελικά οι συνεδριάσεις της από εδώ και στο εξής να είναι δημόσιες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact