ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη- φωτιά των Ρώσων: Αυτό είναι το σχέδιο Ερντογάν για το θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Tο σχέδιο της Τουρκίας να οξύνει την προκλητικότητα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο με σκοπό να οδηγήσει την αντιπαράθεση με την Ελλάδα σε «θερμό επεισόδιο» εξηγεί άρθρο άποψης στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «ROSSISKAYA GAZETA» με γενικό τίτλο «Η Τουρκία θα μετατρέψει τη σύγκρουση με την Ελλάδα σε «θερμό επεισόδιο».

Στο άρθρο που υπογράφει ο Alexandre Gasiouk αναφέρονται τα εξής:

«Η Τουρκία διέκοψε τις διμερείς διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Στρατηγικού διαλόγου υψηλού επιπέδου με την Ελλάδα. Έτσι, η Άγκυρα ανέβασε τους τόνους στην μέχρι τώρα «ψυχρή» σύγκρουση με την Αθήνα, όσον αφορά σε κάποια ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, για τα οποία η Τουρκία ζητά την άμεση αποστρατιωτικοποίησή τους»

Tόσο ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρηση της Άγκυρας από το διμερή Στρατηγικό Διάλογο Υψηλού Επιπέδου με την Ελλάδα, όσο και ο Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, θεωρούν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχύσουν την πίεση στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, προχωρώντας προς τα κατεχόμενα και τα στρατικωποιημένα νησιά.

Η Τουρκία διαθέτει πολεμική εμπειρία λόγω της πρόσφατης συμμετοχής της σε στρατιωτικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τον Νότιο Καύκασο και δεν αποκλείεται να οδηγούσε τις σχέσεις της με την Ελλάδα σε ένα αντίστοιχο πολεμικό σκηνικό με σκοπό την αναδιαμόρφωση των υφιστάμενων θαλάσσιων συνόρων και την επέκταση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης και της υφαλοκρηπίδας της χώρας στην ανατολική Μεσόγειο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact