ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη New York Times: Πως την γλύτωσε ο Τραμπ απο τον κορωνοϊό

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν πολύ πιο άρρωστος με κορωνοϊό, από ό,τι διέρρευσε από τον Λευκό Οίκο, αλλά και τον ίδιο, και μάλιστα οι γιατροί σκέφτονταν σοβαρά το ενδεχόμενο να τον διασωληνώσουν, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τραμπ ήταν πολύ πιο άρρωστος από ό,τι άφησαν να φανεί και απ’ ό,τι δήλωνε ο ίδιος, ενθαρρύνοντας μάλιστα τους ψηφοφόρους να μη λαμβάνουν μέτρα προστασίας από την Covid-19 τον περασμένο Οκτώβριο, λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020.

Όταν μάλιστα τον εξέτασαν οι γιατροί στον Λευκό Οίκο και αποφάσισαν την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, θεωρούσαν ότι ενδέχεται να χρειαστεί διασωλήνωση.

Στους Times της Νέας Υόρκης μίλησαν τέσσερις πηγές οι οποίες γνώριζαν καλά την πραγματική κατάσταση του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ και όχι αυτή που εμφάνισε το περιβάλλον του δημοσίως.

Οι αναφορές τότε, έκαναν λόγο για ήπια συμπτώματα του κ. Τραμπ και απλή κόπωση.

Εντούτοις, τα επίπεδα οξυγόνου του ήταν πολύ πεσμένα, σε σημείο που οι γιατροί ήταν έτοιμοι να τον διασωληνώσουν, ενώ οι πνεύμονες παρουσίαζαν εικόνα που συνάδει με σοβαρή πνευμονία, την οποία προκαλεί η Covid-19.

Έχει αναφερθεί προηγουμένως ότι ο Τραμπ είχε πρόβλημα αναπνοής και πυρετό στις 2 Οκτωβρίου, την ημέρα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι τύποι θεραπείας που έλαβε έδειξαν ότι η κατάστασή του ήταν σοβαρή.

Ωστόσο, οι νέες λεπτομέρειες σχετικά με την κατάστασή του και για την προσπάθεια μέσα στον Λευκό Οίκο να του δοθεί ειδική πρόσβαση σε ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο για την καταπολέμηση του ιού, βοηθά στην ολοκλήρωση ενός από τα πιο τρομακτικά επεισόδια της προεδρίας του Τραμπ.

Οι νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη μάχη του Ντόναλντ Τραμπ με τον ιό υπογραμμίζουν επίσης την περιορισμένη και μερικές φορές παραπλανητική φύση των πληροφοριών που αποκαλύπτονταν τότε για την κατάστασή του.

Μετά την εισαγωγή του κ. Τραμπ στο νοσοκομείο, ακολούθησε αγωγή με ένα στεροειδές, τη δεξαμεθαζόνη, η οποία συνήθως συνιστάται μόνο σε ασθενείς με τη νόσο COVID-19 που έχουν σοβαρές ή κρίσιμες επιπτώσεις της ασθένειας και συχνά σε αυτούς που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη ή επιπρόσθετο οξυγόνο.

Μετά, του χορηγήθηκε και η ρεμδεσιβίρη για πέντε ημέρες, με τους ειδικούς να θεωρούν πως όντως υπήρχε κάποια φλεγμονή στους πνεύμονες του πρώην Αμερικανού Προέδρου.

Εκείνη την εποχή, καθώς άλλα άτομα κοντά στον Ντόναλντ Τραμπ άρχισαν να αρρωσταίνουν, ο γαμπρός και ο ανώτερος σύμβουλός του, Τζάρεντ Κούσνερ, προσφέρθηκαν να διευκολύνουν τη θεραπεία με Regeneron γι ‘αυτούς, ανέφεραν δύο άτομα με γνώση των συζητήσεων.

Ένας βοηθός του Κούσνερ αμφισβήτησε ότι είχε κάνει μια τέτοια προσφορά εκείνη την εποχή.

Τις εβδομάδες μετά τη νοσηλεία του, ο Τραμπ ήταν πεπεισμένος ότι η θεραπεία με Regeneron είχε σώσει τη ζωή του, λέγοντας στους βοηθούς, «είμαι η απόδειξη ότι το φάρμακο λειτουργεί».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact