ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Τανάλια» της Τουρκίας τον Ιούλιο, με πρόκληση στη νότια Κρήτη

Η τουρκική εισβολή στον Έβρο δεν θα είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Η Τουρκία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ολυμπία αναμένεται όχι μόνο να κλιμακώσει τις προκλήσεις της σε όλο το μήκος της συνοριακής γραμμής, αλλά τον Ιούλιο, εκμεταλλευόμενοι το ότι ακόμα η ελληνική πλευρά δεν έχει απαντήσει στις συντεταγμένες που έχει καταθέσει στον ΟΗΕ, θα προβεί σε πρόκληση νοτίως της Κρήτης.
Γιατί η Τουρκία μεταφέρει το μέτωπο από το Αιγαίο στον Έβρο.

Ο πρώτος λόγος είναι καθαρά πρακτικός. Οι προκλήσεις στον Έβρο κοστίζουν στην Τουρκία πολύ λιγότερο, διότι χρησιμοποιεί τον στρατό ξηράς όπου έχει αριθμητική υπεροπλία και η ανάπτυξη του είναι πολύ πιο εύκολη και με λιγότερη επιμελητεία από ότι οι προκλήσεις διά θαλάσσης και αέρος.

Άλλωστε, τα πολεμικά της πλοία και τα αεροσκάφη αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Επιπλέον δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε άθλια οικονομική κατάσταση. Η πρόκληση λοιπόν στον Έβρο δεν θα είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Αντίθετα, η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει το λάθος και να εγκλωβίσει δυνάμεις μόνο στην συγκεκριμένη περιοχή των Φερών, αλλά θα πρέπει να αναπτύξει στρατό σε όλο το μήκος της συνοριακής γραμμής.

Με κύριο μέλημα την αποτροπή νέας προκλήσεις, ειδικά στα σημεία όπου οι αλλαγές στην κοίτη του ποταμού μπορεί να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον βάρβαρο γείτονα.

Οι ονειρώξεις της Τουρκίας για την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη

Ο δεύτερος λόγος για το μέτωπο του Έβρου που επιδιώκει Τουρκία, είναι για να σηκώσεις σημαία προς την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Και αυτό φυσικά δεν είναι κάποιο σενάριο συνωμοσίας, η Τουρκία ποτέ δεν έχει κρύψει τις προθέσεις της για τουρκοποίηση των ελλήνων μουσουλμάνων.

Ο ρόλος του προξενείου είναι γνωστός. Έτσι, κάνοντας επίδειξη ισχύος στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, θέλει να σηκώσει σημαία για να δείξει δήθεν υπεροπλία, Εκμεταλλευόμενοι τους σουνίτες έλληνες, στα πρότυπα που εκμεταλλεύτηκε τους σουνίτες της Συρίας. Εκεί το ελληνικό κράτος θα πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή συναγερμό, όχι επειδή οι έλληνες μουσουλμάνοι πρόκειται να πειστούν από την προπαγάνδα του Ερτογάν, αλλά επειδή μία προβοκάτσια μπορεί να φέρει επώδυνες για το έθνος καταστάσεις. Τέτοιου είδους προβοκάτσιες πρέπει να αποτρέπονται εν τη γένεση τους. Και φυσικά θα πρέπει επιτέλους να κλείσει το τουρκικό προξενείο στη Θράκη, καθώς ύπαρξη του δεν δικαιολογείται από καμιά συνθήκη, από καμιά αφορά πρόθεση.

Η τουρκική απειλή νοτίως της Κρήτης.

Η ελληνική πολιτεία έχει υποπέσει σε ένα ολέθριο ολίσθημα. Δεν έχει καταθέσει συντεταγμένες σε απάντηση των συντεταγμένων που έχει καταθέσει η Τουρκία στον ΟΗΕ με αποτέλεσμα, οι δυνάμεις της βαρβαρότητας να θέλουν να δημιουργήσουν δεδικασμένο. Υπό αυτό το πρίσμα, σύμφωνα με πληροφορίες του Ολυμπία, οι τούρκοι πιθανότατα τον Ιούλιο θα προβούν σε μεγάλη πρόκληση νοτίως της Κρήτης. Πρόκληση με αποστολή ερευνητικών σκαφών υπό το μανδύα του δόλιου και άκυρού μνημονίου που έχει υπογράψει με την Λιβύη. Εκεί δυστυχώς, η χώρα μας θα πρέπει να επιδείξει σιδηρά πυγμή. Εάν οι τούρκοι δεν συναντήσουν σθεναρή αντίσταση από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, τότε θα επιχειρήσουν το γκριζάρισμά ολόκληρης της περιοχής.

Την δημιουργία μίας τανάλιας που θα πιέζει την Ελλάδα από τρεις πλευρές, και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τον βρώμικο ρόλο της Αλβανίας αλλά και της Ιταλίας. Αυτό θα πρέπει να αποτραπεί πάσει θυσία. Προσοχή, δεν πρέπει να μας διακατέχουν φοβικά σύνδρομα. Η Τουρκία ουδέποτε προχώρησε, όταν συναντούσε σθεναρή αντίσταση. Το έχει δείξει ολόκληρη η νεότερη ιστορία. Επίσης η Τουρκία πάντα εκμεταλλευόταν τα δικά μας λάθη και τα μετέτρεπε σε δικά της όπλα απέναντι στο διεθνές δίκαιο. Όπως θέλει να εκμεταλλευτεί τώρα την μη κατάθεση συντεταγμένων από την Ελλάδα στον οργανισμό ηνωμένων εθνών.

Κανένας φόβος λοιπόν, αλλά και κανένα λάθος απέναντι σε έναν γείτονα που δείχνει μία αναλλοίωτη θηριωδία εδώ και αιώνες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact