ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη-«Βόμβα»: Γερμανοί πράκτορες κατασκόπευαν την Ελληνική αστυνομία

Η γερμανική υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών (BND) κατασκόπευε επί σειρά ετών την Διεθνή Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας, γνωστότερη ως Interpol, καθώς και τα γραφεία της υπηρεσίας σε δεκάδες χώρες, ανάμεσά τους η Ελλάδα, η Αυστρία και οι ΗΠΑ, αναφέρει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Το περιοδικό επικαλείται έγγραφα που έχει δει και σύμφωνα με τα οποία η BND είχε προσθέσει τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, τους τηλεφωνικούς αριθμούς και τους αριθμούς των φαξ των ερευνητών της Interpol στη λίστα των παρακολουθήσεών της.

Επιπλέον, η γερμανική υπηρεσία κατασκοπείας παρακολουθούσε την Europol, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία– αρμόδιο οργανισμό της ΕΕ για την επιβολή του νόμου– η οποία εδρεύει στη Χάγη, αναφέρει το περιοδικό.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σχόλια από την BND, την Interpol ή την Europol.

Το Der Spiegel έγραψε τον Φεβρουάριο ότι η BND παρακολουθούσε τα τηλέφωνα, τα φαξ και τα emails πολλών δημοσιογραφικών οργανισμών περιλαμβανομένων της New York Times και του Reuters.

Οι δραστηριότητες της BND βρέθηκαν στο μικροσκόπιο έρευνας του γερμανικού κοινοβουλίου σχετικά με τις κατηγορίες ότι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ πραγματοποιούσε ευρέως παρακολουθήσεις εκτός του αμερικανικού εδάφους, οι οποίες περιελάμβαναν και την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της καγκελαρίου Μέρκελ.

Ο Κονσταντίν φον Νοτζ, μέλος των Πρασίνων και της κοινοβουλευτικής επιτροπής που πραγματοποίησε την έρευνα, χαρακτήρισε την τελευταία αναφορά σχετικά με τις παρακοκολουθήσεις της BND “σκανδαλώδη και ακατανόητη”.

“Τώρα γνωρίζουμε ότι τα κοινοβούλια, διάφορες εταιρείες ακόμη και δημοσιογράφοι και εκδότες ήταν στόχοι, καθώς και συμμαχικές χώρες”, αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον φον Νοτζ, οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν πόσο αναποτελεσματικοί έχουν αποδεχτεί οι κοινοβουλευτικοί έλεγχοι μέχρι σήμερα, παρά την νέα νομοθεσία που έχει στόχο την μεταρρύθμιση της BND.

“Συνιστά κίνδυνο για το κράτος δικαίου μας”.

imerisia.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact