ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απορρίπτει ο Κάουντερ την κριτική στον Σόιμπλε για το Grexit

«Κατέστησε σαφές ότι θα ήταν δυνατό μόνο με τη συγκατάθεση της Ελλάδας»

Την κριτική που ασκείται στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την θέση του σχετικά με ένα «προσωρινό Grexit», απορρίπτει ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Φόλκερ Κάουντερ, επισημαίνοντας ότι ο κ. Σόιμπλε κατέστησε σαφές ότι μια τέτοια επιλογή θα ήταν δυνατή μόνο εφόσον έδινε τη συγκατάθεσή της η Ελλάδα – και η Αθήνα δεν θα το έκανε ποτέ.

Ο κ. Κάουντερ λέει και πάλι «όχι» σε ένα ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας ότι όλοι οι βουλευτές του CDU συμφωνούν σε αυτό με τον κ. Σόιμπλε.

Πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, καθώς είναι αρκετά δύσκολες, δηλώνει ο κ. Κάουντερ σε συνέντευξή του η οποία θα μεταδοθεί αύριο από την Γερμανική Ραδιοφωνία και προσθέτει ότι τώρα που έχουν ληφθεί οι αρχικές αποφάσεις στην Ελλάδα, το ερώτημα είναι αν η Αθήνα θα εφαρμόσει πράγματι τις μεταρρυθμίσεις. «Πρέπει να γίνουν τώρα. Είναι πραγματικά η “ενδεκάτη ώρα” για την Ελλάδα, σε ό,τι αφορά την πρακτική υλοποίηση», τονίζει και αναφέρεται ειδικά στον μεγάλο δημόσιο τομέα, στην έλλειψη υποδομής για οικονομική ανάπτυξη και στην έλλειψη φορολογικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον κ. Κάουντερ όλες οι χώρες στην Ευρώπη πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικές και η Ελλάδα πρέπει να συμβάλει σε αυτό, ενώ ακόμη και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ήταν πρόθυμες να κάνουν τη χώρα όσο ανταγωνιστική χρειάζεται να είναι στην Ευρώπη.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact