ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αποστολή εξετελέσθη: Ζορίστηκε, αλλά τα κατάφερε η ΑΕΚ

Μπορεί να μην ενθουσίασε με την εμφάνισή της κατόρθωσε όμως να περάσει στην επόμενη φάση. Η ΑΕΚ επικράτησε της Σεντ Γκάλεν με τον Καρέρα να κερδίζει χρόνο, προκειμένου να διορθώσει τις ανορθογραφίες.

Η εικόνα της ΑΕΚ ήταν προβληματική στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η Ένωση δέχτηκε πίεση από τους Ελβετούς, οι οποίοι έπαιξαν γρήγορο passing game και δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις. Βρήκαν μπροστά τους έναν πολύ καλό Τσιντώτα, ο οποίος έκανε σημαντικές αποκρούσεις με κορυφαία αυτή στο 4′ όπου έδιωξε σε κόρνερ εξ επαφής λανθασμένο γύρισμα του Ινσούα. Είκοσι λεπτά αργότερα ο Γκιγεμενό τέσταρε τα αντανακλαστικά του.

Μέχρι τη συμπλήρωση του μισάωρου οι κιτρινόμαυροι δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε τα βασικά. Αδυνατούσαν να αλλάξουν σωστά τη μπάλα και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις μπροστά. Από το 30′ και μετά όμως άρχισαν να μπαίνουν στο ματς και να γίνονται απειλητικοί. Στο 32′ η κεφαλιά του Λιβάγια ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κρίστισιτς πέρασε μισό μέτρο πάνω από το αριστερό «Γ» της εστίας! Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ανσαριφάρντ έβγαλε κάθετη στον Ολιβέιρα που προσπάθησε να σκοράρει από πολύ πλάγια, αλλά ο Ατί-Ζιγκί έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ.

Η Ένωση είχε βγει μπροστά και έδειχνε απειλητικές διαθέσεις πίσω όμως και πάλι άφηνε ανοιχτούς χώρους και ήταν επιρρεπής στα λάθη. Στο 37′ μάλιστα ο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος φλέρταρε με τις γκάφες στο παιχνίδι, έκανε κακή μεταβίβαση με το κεφάλι με αποτέλεσμα ο Ντουά να φύγει απέναντι στον Τσιντώτα ο οποίος για μία ακόμα φορά είχε θετική απάντηση.

Οι τελευταίες καλές στιγμές του πρώτου ημιχρόνου είχαν κιτρινόμαυρη απόχρωση. Στο 39’το παράλληλαγύρισμα του Βασιλαντωνόπουλου δημιούργησε μπελάδες στην άμυνα της Σεντ Γκάλεν, δεν βρέθηκε όμως κάποιος συμπαίκτης του και δη ο Ολιβέιρα στην πορεία της μπάλας, για να την σπρώξει προς τα δίχτυα. Στο 42′ το δυνατό εκτός περιοχής σουτ του Σιμόες έφυγε για λίγο άουτ.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους είχαμε νέο λάθος από τον Τσιγκρίνσκι που έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να φύγουν στην κόντρα και πάλι όμως ο Τσιντώτας αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε το σουτ του Ρουίς. Η Ένωση στο 71′ κέρδισε πέναλτι από την ανατροπή του Ολιβέιρα απο τον Στεργίου. Η εκτέλεση της εσχάτης των ποινών από τον Πορτογάλο ήταν κάκιστη, ο Ζίγκι απέκρουσε, αλλά ο επιθετικός της ΑΕΚ πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε στην κενή εστία για το 0-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Σεντ Γκάλεν (Πίτερ Τσάιντλερ, 4-4-2): Ατί-Ζιγκί – Κράουτσι, Στεργίου, Φαζλιζι, Μουχέιμ – Κιντιλά, Ρουίς (74′ Γιουάν), Γκέρτλερ, Στίλχαρτ (74′ Ριμπέιρο) – Ντουά (62′ Καμπέρι), Γκιγεμενό

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα, 4-3-3): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Ινσούα, Σιμόες, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Λιβάγια (90′ Σάκχοφ), Ανσαριφάρντ (68′ Γκαρσία), Ολιβέιρα

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact