ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποθεώθηκε ο ΤΖΕΦΡΥ από τον Μπιλ Κλίντον!

Στο πλαίσιο της Ετήσιας Εκδήλωσης του Ιδρύματος Κλίντον – Clinton Global Initiative, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών συνάντησε τον πρώην πρωθυπουργό, με τον οποίο μίλησε με τα πιο θερμά λόγια.

Μάλιστα, ο Μπιλ Κλίντον ανακοίνωσε ότι, το Clinton Global Initiative, πρόκειται να διοργανώσει τον προσεχή Ιούνιο, στην Ελλάδα, συνάντηση για τη Μεσόγειο.

Αρχικά, ο Κλίντον αποθέωσε την… Ελλάδα και τους Έλληνες. «Θα αναφέρω μια αλήθεια: οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από άλλους λαούς – για παράδειγμα, δουλεύουν 25% περισσότερο από τους Γερμανούς. Επομένως, μην θεωρείτε ότι γνωρίζετε τις βαθύτερες αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση», είπε και παρουσιάζοντας τον Γιώργο Παπανδρέου τόνισε πως «ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται μαζί μας, φέρει πάνω του τα σημάδια του δύσκολου αγώνα που έδωσε».

Μιλώντας για αυτή την πρωτοβουλία του Ιδρύματος και τη συνάντηση για τη Μεσόγειο που θα γίνει στην Ελλάδα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στα δημοσιονομικά της δεδομένα και οι προϋπολογισμοί της, μετά από την μεγάλη προσπάθεια που κατεβλήθη, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Ωστόσο, λόγω του κοινού νομίσματος, δεν είναι εύκολο να χρηματοδοτήσει τις αναπτυξιακές της ανάγκες και τις υποδομές μέσω ομολόγων (αναφέρεται στην απουσία σχετικής απόφασης ακόμη και σήμερα από την ΕΕ για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων για όλη την Ευρώπη με την έκδοση ομολόγων), οπότε απαιτούνται καινοτόμες λύσεις, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις άλλες χώρες της Μεσογείου».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact