ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχή από την εκλογική διαδικασία αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Την αποχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από κάθε διαδικασία για την προετοιμασία, διεξαγωγή και μεταφορά των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η απόφαση ελήφθη μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Μιχάλη Θεοχαρίδη.

Στη σχετική ανακοίνωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ μιλά για «εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και αναφέρεται στην άρνηση της κυβέρνησης να βρει λύση και να καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, αλλά και για τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 σε ορισμένους Δήμους.

Αιτία αποτελούν η έλλειψη φορολογικής ενημερότητας και οι βεβαιωμένες οφειλές των δήμων προς το Δημόσιο, που έχουν ως αποτέλεσμα τα ποσά που αφορούν στην εκλογική αποζημίωση να παρακρατούνται από τις Υ.Δ.Ε. και να μην αποδίδονται στους Ο.Τ.Α. για χορήγηση στους δικαιούχους εργαζόμενους.

Στις 7 Νοεμβρίου 2014 η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με έγγραφό της προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα καλούσε τους δύο υπουργούς να δώσουν λύση στο πρόβλημα και τους «προειδοποιούσε πως η τακτική αυτή αποθαρρύνει και τους τελευταίους εργαζόμενους να θέλουν να απασχοληθούν στην εκλογική διαδικασία που θα προέκυπτε».

Κατά την συνάντηση που είχαν την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015 τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Θεοχαρίδης εξέφρασε την κατανόησή του και δήλωσε πώς θα μεταφέρει το αίτημα στους ανωτέρους του.

Όπως σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην αιτιολόγηση της απόφασης για αποχή, «οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. υφίστανται τον εμπαιγμό, την απαξίωση και τον εξευτελισμό της κυβέρνησης. Είναι αυτοί που βγάζουν το μεγαλύτερο μέρος της εκλογικής εργασίας (προετοιμασία εκλογικών κέντρων, μεταφορά και φύλαξη εκλογικού υλικού, μεταφορά-στήσιμο καλπών παραβάν, μεταφορά ψηφοδελτίων, μεταφορά εκλογικών αποτελεσμάτων, καθαριότητα χώρων, τροφοδοσία, εκλογικές επιτροπές, Δημοτολόγια και Κ.Ε.Π. για έκδοση πιστοποιητικών, φύλαξη εκλογικών κέντρων, κ.λπ.) και η κυβέρνηση τους υπόσχεται εκλογική αποζημίωση-φιλοδώρημα το οποίο μάλιστα δεν καταβάλει».

Η εκλογική αποζημίωση για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 είναι 223 ευρώ μικτά. Αντιστοίχως -όπως σημειώνεται- η εκλογική αποζημίωση για το προσωπικό του υπουργείου Εσωτερικών είναι 2.850 – 3.350 ευρώ, για το προσωπικό των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενοτήτων είναι 2.500 ευρώ, για το προσωπικό των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων είναι 500 ευρώ και για το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητων Απασχολούμενων 450 ευρώ.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact