ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποζημίωση στους αγρότες που επλήγησαν από το Ρωσικό εμπάργκο ζητούν ευρωβουλευτές του ΚΚΕ


Επιστολή στην ηγεσία της Ευρωπαικής Ένωσης απο την οποία ζητούν να αποζημιωθούν οι αγρότες που θα πληγούν απο τα αντιμετρα της Ρωσία έστειλαν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στην επιστολή που απέστειλαν μεταξύ άλλων επιρρίπτουν ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία, όπως σημειώνουν, «στήριξε και μάλιστα κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της στην ΕΕ την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία με βασικό κριτήριο τη διείσδυση των ευρωπαϊκών και αμερικανικών μονοπωλίων στην περιοχή» ενώ εκτιμούν ότι «μπαίνει σε μακροπρόθεσμο κίνδυνο η πρόσβαση ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη ρωσική αγορά τα επόμενα χρόνια».

Συγκεκριμένα στην επιστολή που έδωσαν προς τον απερχόμενο πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Μ. Μπαρόζο, τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Κ. Γιούνκερ, την ύπατη εκπρόσωπο της E.E. για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Κ. Άστον και τους αρμόδιους Επιτρόπους Γ. Κατάινεν και Ν. Τσόλος, οι ευρωβουλευτές τονίζουν ότι «χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ πληρώνουν για την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στο πλευρό της φασιστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας , με σκοπό τη διείσδυση των μονοπωλίων τους στη περιοχή σε ανταγωνισμό με την καπιταλιστική Ρωσία».

«Τώρα χιλιάδες Έλληνες μικρομεσαίοι αγρότες, ιδιαίτερα παραγωγοί οπωροκηπευτικών, με κύρια αγορά τη Ρωσία, μετά την ΚΑΠ, δέχονται νέο καταστρεπτικό πλήγμα καθώς η αδιάθετη παραγωγή τους σαπίζει στις αποθήκες», υπογραμμίζουν, «Η ΕΕ και όλες οι κυβερνήσεις της έχουν μεγάλες ευθύνες για αυτή τη κατάσταση» σημειώνουν οι δύο ευρωβουλευτές, ενώ ερωτάται η επιτροπή «ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας που προκάλεσαν τα αντίμετρα της τελευταίας και για την άμεση αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από τις αποφάσεις της ΕΕ και να στηρίξει με συγκεκριμένα μέτρα το χαμένο εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact