ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αποζημίωση της Sony από τη Β. Κορέα ζήτησαν οι ΗΠΑ

H αμερικανική κυβέρνηση εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι η Βόρεια Κορέα οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της για τη σοβαρότερη κυβερνοεπίθεση που διαπράχθηκε ποτέ στις ΗΠΑ και να καταβάλει αποζημίωση στην εταιρεία παραγωγής και διανομής κινηματογραφικών ταινιών Sony Pictures, που υπέστη την επίθεση αυτή.

«Εάν θέλουν να βοηθήσουν σε αυτήν την υπόθεση, αυτοί (οι Βορειοκορεάτες) πρέπει να παραδεχθούν την ενοχή τους και να αποζημιώσουν τη Sony» δήλωσε στον Τύπο η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Μαρί Χαρφ.

Την ίδια στιγμή στη Βόρεια Κορέα φαίνεται πως καταγράφονται μεγάλα προβλήματα όσον αφορά τη σύνδεση με το Διαδίκτυο, δήλωσαν ειδικοί της πληροφορικής σήμερα, λίγες ημέρες μετά την προειδοποίηση του Μπαράκ Ομπάμα για ενδεχόμενα αμερικανικά αντίποινα σε αντίδραση για την κυβερνοεπίθεση εναντίον της Sony, που αποδίδεται στην Πιονγκγιάνγκ.

Η σύνδεση με το Διαδίκτυο δεν λειτουργεί πια μεταξύ της Βορείου Κορέας και του υπόλοιπου κόσμου εδώ και πολλές ώρες, γεγονός που αφήνει να εννοηθεί πως έχει υπάρξει μια ενδεχόμενη επίθεση, σύμφωνα με την Dyn Research, μια εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ και εξειδικεύεται στην κυβερνοασφάλεια.

«Γενικά, εντοπίζουμε σύντομες διακοπές (της πρόσβασης στο Διαδίκτυο στη Βόρεια Κορέα), όμως ποτέ προβλήματα σύνδεσης μεγάλης διάρκειας. Δεν θα εκπλαγώ εάν αυτή τη στιγμή δέχονται επίθεση» εξήγησε ο Νταγκ Μέιντορι, που είναι υπεύθυνος για θέματα Διαδικτύου στην Dyn Research.

Στο υπουργείο Εξωτερικών η Μαρί Χαρφ επισήμανε ότι δε βρίσκεται σε θέση να σχολιάσει τις πληροφορίες σχετικά με τα προβλήματα σύνδεσης στο Διαδίκτυο που καταγράφονται στη Βόρεια Κορέα.

Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα «εξετάζει μία σειρά επιλογών» για να απαντήσει στην κυβερνοεπίθεση, συνέχισε η ίδια.

«Μεταξύ των απαντήσεών μας, ορισμένες θα είναι ορατές, άλλες όχι» κατέληξε η Χαρφ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact