ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΘ: Ένταση στην τελετή παράδοσης- παραλαβής των πρυτανικών αρχών


Εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων ζήτησαν και πήραν το λόγο για να εκφράσουν τα αιτήματα τους στην νέα διοίκηση

Με συνθήματα και μικροεντάσεις ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης- παραλαβής των πρυτανικών αρχών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όλα ξεκίνησαν όταν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων ζήτησαν και πήραν το λόγο για να εκφράσουν τα αιτήματα τους στην νέα διοίκηση του ΑΠΘ. Οι φοιτητές στην συνέχεια άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, προκαλώντας την αντίδραση των παρευρισκομένων. Οι φοιτητές συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να εκφράζουν τα αιτήματα τους χωρίς ωστόσο να ξεφύγει η κατάσταση.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την παρουσίαση του απολογισμού των πεπραγμένων της τετραετίας 2010 – 2014 και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παράδοση της διοίκησης του ΑΠΘ στις νέες Πρυτανικές Αρχές του ιδρύματος.

«Η τετραετία 2010-2014 ήταν ίσως η πιο δύσκολη που πέρασε η σύγχρονη Ελλάδα και αυτό βέβαια είχε αντίκτυπο στον δημόσιο τομέα και ιδιαίτερα στο χώρο της παιδείας. Έτσι λοιπόν διοικήσαμε το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας σε μια εποχή δύσκολη με πάρα πολλά εμπόδια«, δήλωσε ο απερχόμενος πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος και πρόσθεσε «το γεγονός ότι το ΑΠΘ στάθηκε όρθιο, το γεγονός ότι παραδίδουμε αυτό που παραλάβαμε δηλαδή ένα δημόσιο αυτοδιοικούμενο Πανεπιστήμιο νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη επιτυχία».

Παράλληλα ο κ. Μυλόπουλος ευχήθηκε να τύχουν στην επόμενη διοίκηση λιγότερες δυσκολίες, λιγότερα προβλήματα από ότι στην δική του, προκειμένου να παραδώσει και εκείνη στους επόμενους ένα δημόσιο πανεπιστήμιο με κοινωνικό χαράκτηρα.

 Από την πλευρά του ο νέος πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Περικλής Μήτκας καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών δήλωσε πως ξεκινάει την νέα του θητεία ως πρύτανης με την ελπίδα ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν και θα βελτιώνονται για το πανεπιστήμιο.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι συνάδελφοι, οι φοιτητές, το προσωπικό  θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα εξακολουθούμε να προσφέρουμε την εκπαίδευση στους νέους της Ελλάδας, θα συνεχίσουμε να παράγουμε το ερευνητικό έργο που παράγει το ΑΠΘ, και θα εξακολουθήσουμε να έχουμε ένα πανεπιστήμιο αντάξιο των προσδοκιών της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε ο κ. Μήτκας.

Πηγή thestival.gr
Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact