ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρχισαν τα όργανα στην ΚΕΔΕ: Επίθεση 8 δημάρχων σε Καμίνη – Μπουτάρη


«Ο ανεξάρτητος Μπουτάρης δήλωνε σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν την τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογές ότι είναι πιο Πασόκος από τους Πασόκους», αναφέρουν στην επιστολή τους ενώ «καρφώνουν» τον Καμίνη για τις πρόσφατες εκλογές διερωτώμενοι «με ποια κομματικά επιτελεία και πόσες φορές συναντήθηκε, τι διαπραγματεύθηκε μαζί τους και εάν αληθεύει ότι ζήτησε να μοιραστούν ψηφοδέλτιά του από τοπικές επιτροπές συγκεκριμένων κομμάτων»

Με «προειδοποιητικές βολές» επέλεξαν να απαντήσουν οκτώ γαλάζιοι δήμαρχοι στην «Πρόσκληση για μια Νέα Αυτοδιοίκηση» που απηύθυνε την προηγούμενη εβδομάδα ομάδα δημάρχων οι οποίοι έχουν εκλεγεί είτε ως ανεξάρτητοι είτε με τη στήριξη της ΝΔ.

«Η ανεξαρτησία προϋποθέτει την ειλικρίνεια», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι οκτώ γαλάζιοι, απαντώντας στο κείμενο με το οποίο δήμαρχοι όπως ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, υποστηρίζουν πως «στις πρόσφατες εκλογές αποδοκιμάστηκαν όλες οι αποχρώσεις κομματικών ψηφοδελτίων και κομματικής χειραγώγησης των πολιτών και τα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια θριάμβευσαν, από τη μια άκρη της χώρας έως την άλλη, ανατρέποντας κατεστημένα πολλών ετών». 

«Τα αποτελέσματα των εκλογών απέδειξαν ότι οι πολίτες ψήφισαν με βάση αυτοδιοικητικά και όχι κομματικά κριτήρια. Το αίτημα για “διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης και μια Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη από πολιτικά κόμματα και την κρατική χειραγώγηση” είναι σωστό και κοινώς αποδεκτό» αναφέρουν οι οκτώ γαλάζιοι δήμαρχοι.

Ωστόσο, συμπληρώνουν ότι οι δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης δηλώνουν ανεξάρτητοι αλλά εκφράζουν κεντροαριστερές θέσεις και έχουν σχέσεις με συγκεκριμένα κομματικά επιτελεία. 

Πρόκειται για τους δημάρχους, Φλώρινας, Ιωάννη Βοσκόπουλο, Άργους – Μυκηνών Δημήτριο Καμπόσο, Πύλου  -Νέστορος Δημήτριο Καφαντάρη, Ασπροπύργου Νικόλαο Μελετίου, Κεφαλληνίας Αλέξανδρο Παρίση, Σιθωνίας Ιωάννη Τζίτζιο, Παλαιού Φαλήρου Διονύσιο Χατζηδάκης και Κατερίνης Σάββα Χιονίδη. 

«Η ανεξαρτησία δεν μπορεί να αποτελεί μία ευκαιριακή ταμπέλα για την εκπλήρωση προσωπικών ή κομματικών στόχων, ανεξάρτητα αν αυτή την περίοδο είναι πολύ “της μόδας”», αναφέρουν -μεταξύ άλλων- στη δική τους επιστολή οι οκτώ εκλεγέντες και επανεκλεγέντες δήμαρχοι. Στα ερωτήματα που θέτουν υπενθυμίζουν πως οι Καμίνης και Μπουτάρης είχαν σε προηγούμενο κείμενο «μια προσέγγιση καθαρά κεντροαριστερή και καθόλου ανεξάρτητη» και ότι ο «ο ανεξάρτητος κύριος Μπουτάρης δήλωνε τον Οκτώβριο του 2013 σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν την τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογές ότι είναι πιο Πασόκος από τους Πασόκους», ενώ «καρφώνουν» τον Γ. Καμίνη για τις πρόσφατες εκλογές διερωτώμενοι «με ποια κομματικά επιτελεία και πόσες φορές συναντήθηκε, τι διαπραγματεύθηκε μαζί τους και εάν αληθεύει ότι ζήτησε να μοιραστούν ψηφοδέλτιά του από τοπικές επιτροπές συγκεκριμένων κομμάτων».

Και καταλήγουν πως «σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία αυτό που απαιτείται δεν είναι γενικόλογα πολιτικά κείμενα, που προσπαθούν να λειτουργήσουν ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ, αλλά σοβαρές, στοχευμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις για την Αυτοδιοίκηση».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact