ΚΟΣΜΟΣ

Αρχιστράτηγος ΠΑ των ΗΠΑ : Αντιμετωπίζουμε μια επική πυρηνική απειλή από την Κίνα και τη Ρωσία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να πολεμήσουν δύο ίσες πυρηνικές δυνάμεις ταυτόχρονα καθώς η Κίνα και η Ρωσία συνεχίζουν να επεκτείνουν και να εκσυγχρονίζουν τα πυρηνικά τους οπλοστάσια, σύμφωνα με τον αρχιστράτηγο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Ferdinand Stoss, διευθυντή σχεδίων και πολιτικής στο STRATCOM, γράφει το Air Force Magazine.

Ο αρχιστράτηγος εξέδωσε την προειδοποίησή του στη σύνοδο κορυφής για την πυρηνική αποτροπή του 2022.

Μιλώντας σε ένα κοινό της βιομηχανίας, ακαδημαϊκών και άλλων, ο Stoss ζωγράφισε μια εικόνα ενός στρατηγικού περιβάλλοντος που κατά κάποιο τρόπο ξεπερνά ακόμη και αυτό που αντιμετώπισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου .

“Νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι σύμμαχοί μας, οι εταίροι μας – δεν έχουμε αντιμετωπίσει αυτού του είδους την απειλή για περισσότερα από 30 χρόνια. Όπως ανέφερα προηγουμένως, αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουμε τριμερή πυρηνική δυναμική – Και δεν νομίζω ότι έχουμε αντιμετωπίσει πλήρως όλες τις συνέπειες που θα προκύψουν καθώς προχωράμε στο μέλλον, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να το κάνουμε.”

Σύμφωνα με τον ίδιο, εδώ και δεκαετίες οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπλέκονται σε συγκρούσεις στις οποίες καταφέρνουν να ελέγξουν το επίπεδο της βίας. Τώρα όμως αυτό έχει αλλάξει. ” Σήμερα, τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα έχουν τη δυνατότητα να κλιμακώσουν σε μια μέρα οποιοδήποτε επίπεδο βίας, οπουδήποτε, σε οποιαδήποτε γεωγραφική τοποθεσία …”, είπε ο Stos.

“Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη βραχυπρόθεσμη απειλή, καθώς «αναπτύσσει νέα όπλα» με μεγάλη καταστροφική ικανότητα αλλά αμφισβητήσιμη ασφάλεια .»

Οι Ρώσοι κατασκευάζουν «τα πάντα… υπερηχητικούς πυραύλους κατά πλοίων δίπλα στους διηπειρωτικούς πυραύλους κρουζ που κινούνται με Skyfall». «Το αποκαλούν «ιπτάμενο Τσερνόμπιλ». Και δεν απέχει πολύ από την αλήθεια, με την ασφάλειά τους ή την έλλειψή τους, με αυτή την ικανότητα».

Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2021, δορυφορικές εικόνες αποκάλυψαν ότι οι Κινέζοι κατασκεύαζαν εκατοντάδες πύραυλους για τη στρατιωτική ισχύ της Κίνας έδειξε ότι η οποία θα έχει 1.000 πυρηνικά όπλα μέχρι το 2030, δήλωσε επίσης ο Stos.

” Γιατί κάνουν αυτή τη στρατηγική σημαντική ανακάλυψη; Λοιπόν, δεν ξέρουμε ακριβώς. Είναι πολύ αδιαφανείς όσον αφορά το τι κάνουν με τις πυρηνικές δυνατότητες και ήταν πάντα”, είπε ο Stos. «Αλλά, ξέρετε, ίσως είναι απλώς άλλο ένα τούβλο που πρέπει να τοποθετηθεί στον τοίχο για να στερεοποιηθεί η ικανότητά τους να διαδραματίσουν έναν πολύ πιο τολμηρό ρόλο στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο, και νομίζουν ότι χρειάζονται αυτή την πυρηνική βάση».

Αυτό που είναι σημαντικό να θυμόμαστε, πρόσθεσε ο Stos, είναι ότι αυτού του είδους η ανάπτυξη δεν συμβαίνει τυχαία ή χωρίς σοβαρό σχεδιασμό και επενδύσεις .

«Φυσικά, για να έχουν αυτό το είδος σημαντικής ανακάλυψης και τις ευκαιρίες που παρουσιάζουν στο Διαδίκτυο θα τους πάρει χρόνια για να σχεδιάσουν, να αναπτύξουν και στη συνέχεια να χτίσουν πραγματικά», είπε ο Stos.

Το Πεντάγωνο, από την άλλη πλευρά, προσπαθεί να αναπτύξει μια σειρά από νέα προγράμματα , συμπεριλαμβανομένης της χερσαίας στρατηγικής αποτροπής , των αντιμέτρων μεγάλης εμβέλειας, των βομβαρδιστικών B-21, των υποβρυχίων κλάσης Κολομβίας και μιας νέας πυρηνικής διοίκησης, ελέγχου και επικοινωνιών. δίκτυο (NC3). .

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact