ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρνητική η Ώρα Αποφάσεων στην πρόταση για Ταμείο Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων

Προκρίνει την αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας

Την πρότασή της για την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος των κόκκινων δανείων, ανακοίνωσε η Ώρα Αποφάσεων ασκώντας κριτική στην πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για δημιουργία Ταμείου Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, ως εντελώς ανέφικτη και μη ρεαλιστική.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ώρας Αποφάσεων, κάτι τέτοιο γυρίζει τη χώρα σε πρακτικές της δεκαετίας του ’70 και του ’80. Αυξάνει το δημόσιο χρέος, μεταφέροντας το πρόβλημα των ανήθικων επιχειρηματιών και τραπεζιτών του παρασιτισμού, αλλά και των συστηματικών μπαταχτσήδων, στις πλάτες του κρατικού προϋπολογισμού, δηλαδή των δυσβάσταχτα φορολογούμενων πολιτών και των υγιών επιχειρήσεων.

«Η πρόταση για σύσταση Ταμείου Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων συνιστά την επιβλαβή εκδοχή του κρατικοδίαιτου συντηρητισμού για την κοινωνία και την οικονομία, καθώς αποτελεί μέρος των πρακτικών που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και τον ελληνικό λαό στα μνημόνια», επισημαίνεται.

Η Ώρα αποφάσεων προτείνει την αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας σε Ισλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία, δηλαδή: καμία λύση δεν μπορεί να οδηγεί τα βάρη των κόκκινων δανείων στις πλάτες των φορολογουμένων και η ουσία της ενδεδειγμένης πρότασης πρέπει να είναι ότι το τμήμα των κόκκινων δανείων που δεν εξυπηρετούνται ή εμφανίζουν σοβαρές δυσκολίες να εξυπηρετηθούν, να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact