ΚΟΣΜΟΣ

Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ανακάλυψαν το λείψανο ενός στρατηγού του Ναπολέοντα

Σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του Πατριωτικού Πολέμου του 1812 όπως τον αποκαλούν οι Ρώσοι

Οι αρχαιολόγοι που πιστεύουν ότι εντόπισαν τα λείψανα ενός έμπιστου στρατηγού του Ναπολέοντα, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της γαλλικής εκστρατείας στη Ρωσία (του Πατριωτικού Πολέμου του 1812 όπως τον αποκαλούν οι Ρώσοι), ζήτησαν να γίνουν εξετάσεις DNA στη Γαλλία, ώστε να προσδιοριστεί με ακρίβεια η ταυτότητα του νεκρού.

Ο Σαρλ Ετιέν Γκουντέν ντε λα Σαρμπονιέρ τραυματίστηκε βαρύτατα από βλήμα κανονιού στις 19 Αυγούστου 1812 κατά τη διάρκεια της μάχης της Βαλουτίνα Γκόρα, σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης Σμολένσκ. Του ακρωτηρίασαν το αριστερό πόδι και πέθανε τρεις ημέρες αργότερα, σε ηλικία 44 ετών. Ο τάφος του δεν βρέθηκε ποτέ.

Μετά από πολύμηνες έρευνες, η ομάδα των αρχαιολόγων που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Πιερ Μαλινόφκσι –προέδρου του Γαλλορωσικού Ιδρύματος Ιστορικών και Στρατιωτικών Πρωτοβουλιών, που πρόσκειται στην ακροδεξιά– ανακάλυψε στις αρχές Ιουλίου οστά που φέρουν ίχνη από τραύματα παρόμοια με εκείνα του στρατηγού Γκουντέν.

Για να ταυτοποιηθούν τα λείψανα θα πρέπει να γίνουν εξετάσεις DNA στη Γαλλία, είπε ο Μαλινόφσκι, στο περιθώριο μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Ρωσική Εταιρεία Στρατιωτικής Ιστορίας, που συμμετέχει επίσης σε αυτές τις έρευνες.

«Τους ζήτησα, και δεν το αρνήθηκαν, να πάρουν DNA από το λείψανο, να το στείλουν στη Γαλλία, στο Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο της Μασσαλίας», είπε, εξηγώντας ότι το γενετικό υλικό μπορεί να συγκριθεί εκεί με εκείνο του αδελφού του στρατηγού. «Για να επικυρωθεί, πρέπει να γίνει στη Γαλλία, όχι στη Ρωσία», συνέχισε, δηλώνοντας πάντως βέβαιος για το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι από τις μελέτες που έχουν γίνει μέχρι τώρα «γνωρίζουμε με ακρίβεια τα τραύματα του στρατηγού, την ηλικία του, το ύψος του».

Ένας απόγονος του στρατηγού, ο Αλμπερίκ ντ’ Ορλεάν, που είχε προσκληθεί στη Μόσχα δήλωσε επίσης πεπεισμένος ότι το λείψανο ανήκει στον Γκουντέν. «Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος θα διασκέδαζε αλλάζοντας το πτώμα, μιμούμενος τα τραύματα που υπέστη στη μάχη», είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την ελπίδα να επαναπατριστεί το λείψανο «με τις τιμές που του αξίζουν» και να ενταφιαστεί στο Μέγαρο των Απομάχων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact