ΕΛΛΑΔΑ

Αρχίζει η διανομή σχολικών γευμάτων σε 950 σχολεία

Ξεκινάει σταδιακά από σήμερα (Δευτέρα 5 Νοεμβρίου) η διανομή ζεστών γευμάτων στα σχολεία. Το πρόγραμμα απευθύνεται συνολικά σε 153.244 μαθητές, 950 σχολείων, 63 δήμων όλης τη χώρας.

Μετά τον ανοιχτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό, το πρόγραμμα αναπτύσσεται εντός της επόμενης εβδομάδας σε 831 σχολεία όλης της Επικράτειας, καλύπτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το 90% των μαθητών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν.

Σήμερα ζεστό γεύμα θα έχουν οι μαθητές 763 σχολείων, ενώ την Πέμπτη μπαίνουν στο πρόγραμμα άλλα 68 σχολεία. Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα εντός των επόμενων ημερών.

Ο συγκεκριμένος θεσμός του ζεστού, ο οποίος συμπληρώνει φέτος τρία χρόνια επιτυχούς εφαρμογής, αποτελεί εθνικό πρόγραμμα, ενταγμένο στον κρατικό προϋπολογισμό και για την υλοποίησή του διατίθενται 50 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, συγκριτικά με τον αριθμό των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα τη σχολική περίοδο 2017-2018, φέτος σημειώνεται αύξηση που ξεπερνά το 20%, γεγονός που αποδεικνύει τη θετική αποδοχή από τους μαθητές, τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι τα «Σχολικά Γεύματα» παρασκευάζονται από επιλεγμένους προμηθευτές, που διαθέτουν τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί. Παράλληλα, σημειώνει ότι προβλέπονται συνεχείς πιστοποιημένοι έλεγχοι από αρμόδιους φορείς κατά την προμήθεια, διαδικασία παρασκευής και διανομής των γευμάτων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου, το μενού του προγράμματος αφορά και τις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.

Σύμφωνα με την αναπλ. υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, «ο θεσμός των σχολικών γευμάτων, αναπόσπαστο πλέον κομμάτι των πολιτικών μας για το παιδί, συνέβαλε όχι μόνο στη μείωση της παιδικής φτώχειας, αλλά και στην εμπέδωση και τη διάδοση μίας κουλτούρας συλλογικότητας και αλληλεγγύης εντός της σχολικής κοινότητας».

Πηγή:efsyn.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact