ΚΟΣΜΟΣ

«Ας γίνει πόλεμος»: Το Τουρκικό ναυτικό να επέμβει στα Ελληνικά νησιά λέει πρώην υπουργός της Τουρκίας

Η ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της Ελλάδας που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα φερέφωνα του Ταγίπ Ερντογάν βαίνει σε συνεχή κλιμάκωση της ρητορικής, με τα τουρκικά ΜΜΕ να έχουν υψώσει για τα καλά τα πολεμικά λάβαρα!

Μετά το κάλεσμα για… τουριστικό εμπάργκο στα νησιά του Αιγαίου που η Άγκυρα θεωρεί πως θα έπρεπε να είναι αποστρατιωτικοποιημένα και τις πολεμικές απειλές, αν η χώρα μας συνεχίσει «τις προκλητικές συμπεριφορές και την παρενόχληση» προς την Τουρκία, έρχεται τώρα και το κάλεσμα στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό να κάνει «επιχείρηση εκκαθάρισης» στα ελληνικά νησιά!

Δείτε το βίντεο:

Ο πρώην Υπουργός Μασούμ Τουρκέρ μιλώντας στο CNN Turk είπε χαρακτηριστικά: «Σε κάποια από αυτά τα νησιά πρέπει να κάνουμε επιχείρηση εκκαθάρισης. Το ναυτικό μας πρέπει να κάνει μια ενέργεια σε εκείνα τα νησιά του Αιγαίου που θα σταματήσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε εκεί»!

Σε διευκρινιστική ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν εννοεί τα νησιά τα οποία η Άγκυρα ισχυρίζεται πως θα έπρεπε να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, ο Τουρκέρ απάντησε: «Ναι ψυχή μου (….) ξέρουμε πως παραχωρήθηκαν τα νησιά εκείνα στην συνθήκη της Λωζάννης».

Και πρόσθεσε απαντώντας σε άλλο δημοσιογράφο που έκανε λόγο για πόλεμο: «Δεν είναι πόλεμος κύριε μου. Αλλά αν χρειαστεί και πόλεμος ας γίνει, ναι αν είναι να γίνει πόλεμος, ας γίνει για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας από την συνθήκη της Λωζάνης»!

Εν τω μεταξύ, σε άλλο ρεπορτάζ, σχετικό εννοείται με τα ελληνικά νησιά, ειπώθηκε στο κρατικό TRT για τα Δωδεκάνησα, ότι αυτά είχαν παραχωρηθεί στην Ιταλία, για να τα επιστρέψει στην Οθωμανική Αυτοκρατορία!

«Τα νησιά του Αιγαίου περιλαμβάνουν και τα Δωδεκάνησα. Το 1912 παραχωρήθηκαν στην Ιταλία υπό τον όρο της επιστροφής τους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το 1923 επιβλήθηκε να είναι υπό το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης και μετά τον Β᾽Παγκόσμιο Πόλεμο παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα. Το 2021, η στρατιωτικοποίηση των νησιών επιταχύνθηκε. Αυτή τη φορά η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Οι ΗΠΑ που είναι η μεγαλύτερη σύμμαχος της Τουρκίας, ξεκίνησε να τοποθετεί οπλικά συστήματα στα νησιά του Αιγαίου. Έτσι δέκα είναι ο αριθμός των βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact