ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασημακοπούλου: Θα προτάξουμε το εθνικό συμφέρον

«Εμείς θα κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα. Θα προτάξουμε το εθνικό συμφέρον και νομίζω πως είμαστε σαφείς ότι δεν πρέπει να διακινδυνεύσει τίποτα την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου αναφερόμενη στη στάση της ΝΔ απέναντι στη συμφωνία με τους δανειστές.

Όπως σημείωσε στον Real FM, «επί της συμφωνίας, αυτής καθ’ αυτής, είναι αδύνατον να τοποθετηθεί κανείς υπεύθυνα, πολιτικά από τη στιγμή που δεν την έχουμε μπροστά μας για να μπορέσουμε να την αξιολογήσουμε».

«Όπως και να έχει η παρουσίαση της συμφωνίας, η οποία είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής στρατηγικής στη διαπραγμάτευση, θα φέρει τη σφραγίδα και την υπογραφή του κ. Τσίπρα, του κ. Βαρουφάκη και όσων εμπλέκονται σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Και η ευθύνη για το περιεχόμενό της, ιδίως που διαφαίνεται με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα, αλλά και την πραγματική οικονομία αυτή τη στιγμή, θα είναι πιο επώδυνη απ’ ότι θα ήταν επί ημερών της ΝΔ, βαραίνει την παρούσα κυβέρνηση. Και αυτή την ευθύνη περιμένω ο κ. Τσίπρας να την αναλάβει ανοικτά, να μιλήσει με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό και να του πει ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έχει πάει περίπατο», συμπλήρωσε.

Η κ. Ασημακοπούλου ζήτησε «να παραδεχθεί ποιο είναι το περιεχόμενο της συμφωνίας, να αφήσει στην άκρη τις ιδεοληψίας και αν θέλει, αν χρειάζεται να συνεννοηθεί και μαζί μας για την υπερψήφιση της συμφωνίας. Ακούγονται πάρα πολλές φωνές αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και ανοιχτά υπέρ της δραχμής, εγώ ακούω κυβερνητικούς βουλευτές να είναι δημόσια πάρα πολύ προβληματισμένοι για το ποια θα είναι η στάση τους. Η ευθύνη όμως βαραίνει την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα για το ποιο θα είναι το περιεχόμενο της συμφωνίας και αυτό είναι θεσμική μας υποχρέωση σαν αξιωματική αντιπολίτευση να το αναδείξουμε στη βάση της δικής μας ιδεολογίας, η οποία, όπως ξέρετε είναι κατά των φόρων και του διογκωμένου δημοσίου τομέα και υπέρ άλλων επιλογών που αυτή τη στιγμή θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν στο ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα».

Στο ερώτημα αν τυχόν συμφωνία θα σημάνει και εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση όπως για παράδειγμα τυχόν αλλαγή ηγεσίας, η βουλευτής του κόμματος απάντησε: «Μέσα στη ΝΔ αυτή τη στιγμή στο πλαίσιο της πορείας προς την Εθνική Συνδιάσκεψη το φθινόπωρο κάνουμε αυτό που πρέπει. Αναλύουμε το εκλογικό αποτέλεσμα και τα αίτια της ήττας, χαράσσουμε τη στρατηγική μας σαν αντιπολίτευση που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη αυτή τη στιγμή που δεν ξέρουμε πως θα καταλήξει αυτή η διαπραγμάτευση και τι επιπτώσεις θα έχει αυτό για τη χώρα μας και βεβαίως κοιτάμε και μπροστά στο νέο αφήγημα της ΝΔ. Όσον αφορά τα θέματα ηγεσίας, επί του παρόντος, μέσα από τις συντεταγμένες διαδικασίες δεν έχει προκύψει κάποια αμφισβήτηση από πουθενά επισήμως».

Στην επισήμανση τι εννοεί λέγοντας «επί του παρόντος» η κ. Ασημακοπούλου ανέφερε: «Αυτό σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ καθαρές οι διαδικασίες σε αυτό το θέμα στη ΝΔ και αυτή τη στιγμή δεν τις έχει χρησιμοποιήσει κανείς. Αν κάποιος στο μέλλον θέλει να τις χρησιμοποιήσει αυτό θα το δούμε. Μπορούσε να προκύψει ανά πάσα στιγμή στη ΝΔ. Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι εμείς σαν παράταξη που προτάσσουμε πάντα το εθνικό συμφέρον και διασφαλίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας να είμαστε αυτή τη στιγμή ενωμένοι απέναντι στην καταστροφική πολιτική που ασκεί αυτή η κυβέρνηση».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact