ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομία Ορλάντο: Μπορεί να σκοτώσαμε εμείς μερικά από τα θύματα του γκέι κλαμπ

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο προσκήνιο λίγες μέρες μετά την επίθεση του Ομάρ Ματίν σε γκέι κλαμπ στο Ορλάντο με πληροφορίες να θέλουν την αστυνομία ευθύνεται για μερικούς από τους θανάτους των θαμώνων.

Στην παραδοχή αυτή μάλιστα προχώρησε και ο αρχηγός της αστυνομίας του Ορλάντο Τζον Μίνα ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους εξήγησε ότι κάποια απο τα θύματα μπορεί να σκοτώθηκαν από «φιλικά πυρά» αστυνομικών και ενόσω εκείνοι προσπαθούσαν να φέρουν σε πέρας την επιχείρηση διάσωσης.

Όπως έγινε γνωστό οι αστυνομικοί πυροδότησαν εκρηκτικά στον τοίχο της τουαλέτας του γκέι κλαμπ με σκοπό να εισβάλλουν. Όταν ο τοίχος δεν έσπασε στον βαθμό που ήθελαν οι άντρες των ειδικών δυνάμεων «SWAT» χρησιμοποίησαν ένα τεθωρακισμένο όχημα για να εισβάλλουν. Ταυτόχρονα, τη στιγμή που οι πανικόβλητοι όμηροι έβγαιναν από το άνοιγμα του τοίχου, έκανε την έξοδό του και ο μακελάρης πυροβολώντας προς τους αστυνομικούς και που είχε ως αποτέλεσμα να βάλλουν και οι ίδιοι εναντίον. Το γεγονός αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα να έχουν υπάρξει κάποιοι θάνατοι από τα πυρά της αστυνομίας.

«Αναγνωρίζω ότι η πιθανότητα αυτή είναι μέρος της έρευνάς μας» ξεκαθάρισε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ορλάντο μιλώντας στον τοπικό σταθμό WFAA. «Αλλά όταν οι αστυνομικοί μας των SWAT, οχτώ με εννιά, άνοιξαν πυρ έβλεπαν έναν τσιμεντένιο τοίχο, και βάλλονταν από σφαίρες», πρόσθεσε.

Περιγράφοντας τη στιγμή που ο Μίνα βγήκε από την τρύπα στον τοίχο ο Μίνα είπε: «Ήμασταν σε θέση να σώσουμε δεκάδες ανθρώπους που βγήκαν από τον τοίχο». «Ο ύποπτος βγήκε από εκείνη εαυτό τρύπα με ένα πιστόλι και ένα μεγάλο όπλο και ξεκίνησε μία ένοπλη μάχη με τους αστυνομικούς όπου τελικά σκοτώθηκε», συνέχισε. Μία από τις σφαίρες του δράστη πέτυχε το κράνος ενός αστυνομικού κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η αστυνομία να βάλλει με πολλά πυρά εναντίον του.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο τοίχος που προσπάθησε να γκρεμίσει η αστυνομία είναι διάτρητος από σφαίρες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact