ΕΛΛΑΔΑ

Αθανασίου: Δεν είναι δική μου δουλειά να δώσω εκπαιδευτική άδεια στον Ρωμανό

Δεν είναι δική μου δουλειά η χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών σε κρατουμένους απαντά ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου στα αιτήματα περί παρέμβασής του για να δοθεί σχετική άδεια στον καταδικασθέντα για τη ληστεία στο Βελβνεντό Κοζάνης Νίκο Ρωμανό.

Οπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Αθανασίου σύμφωνα με τις διατάξεις «του Σωφρονιστικού Κώδικα προβλέπεται η χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών για κρατουμένους  που εισάγονται σε Ανώτατα ή Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα» αλλά αυτές, όπως προσθέτει χορηγούνται αποκλειστικά από το αρμόδιο Συμβούλιο στο οποίο προΐσταται εισαγγελικός λειτουργός, ενώ για τους υποδίκους απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του δικαστικού οργάνου που διέταξε την προσωρινή κράτηση.

«Σε καμία περίπτωση ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει εκ του νόμου αρμοδιότητα για τη χορήγηση ή μη εκπαιδευτικών αδειών, ούτε μπορεί να παρέμβει στο έργο των αρμοδίων οργάνων», συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Αθανασίου ενώ κλείνει την ανακοίνωσή του με τις δική του πρόταση για το τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση που δεν εγκρίνεται η σχετική άδεια των κρατουμένων και η οποία δεν είναι άλλη από το να προβλεφθεί από το υπουργείο Παιδείας η εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση  μαθημάτων  μέσω τηλεδιάσκεψης ή άλλου ανάλογου τεχνικού μέσου.

Διάβημα Κωνσταντοπούλου-Κατριβάνου στον Αθανασίου

Εντωμεταξύ ξεχωριστό διάβημα στον υπουργό Δικαιοσύνης μέσω του οποίου ζητούν να δοθεί εκπαιδευτική άδεια στον Νίκο Ρωμανό, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Βασιλική Κατριβάνου.

Σε αυτο υπογραμμίζουν ότι σε μία ευνομούμενη Πολιτεία «δεν μπορεί να τίθεται σε διακύβευση η ανθρώπινη ζωή για το αυτονόητο δικαίωμα στη μόρφωση και ότι δοκιμάζεται η αξιοπιστία της Πολιτείας, η οποία οφείλει στο Νίκο Ρωμανό την δίκαιη και ανθρώπινη μεταχείριση που κάθε κράτος δικαίου εγγυάται στους πολίτες του».  Επίσης, επεσήμαναν ότι η κρισιμότητα της κατάστασης του Νίκου Ρωμανού σε συνδυασμό με την κρισιμότητα και τους συμβολισμούς των ημερών, με επικείμενη τη συμπλήρωση, στις 6 Δεκέμβρη, 6 ετών από την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού στα χέρια του φίλου του Νίκου Ρωμανού, ανήμερα της γιορτής του, δεν αφήνουν σε κανέναν περιθώριο να εθελοτυφλεί ή να κωλυσιεργεί.

Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσαν τη θέση ότι η μέχρι σήμερα άτεγκτη και ανυποχώρητη στάση της Πολιτείας, τόσο απέναντι στο Νίκο Ρωμανό, όσο και απέναντι στον Ηρακλή Κωστάρη, αλλά και σε κάθε κρατούμενο που θυσιάζει την υγεία και διακινδυνεύει τη ζωή του διεκδικώντας το αυτονόητο, δεν ανταποκρίνεται στις επιταγές συμμετοχής του κράτους στην κοινωνική επανένταξη, αλλά στοιχειοθετεί εκδικητική συμπεριφορά εξουθένωσης και ισοπέδωσης της ανθρώπινης ύπαρξης, που τορπιλίζει την προοπτική οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ κρατουμένου και Πολιτείας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact