ΕΛΛΑΔΑ

Αθανασίου: Ο Ρωμανός μπορεί να παρακολουθεί εξ αποστάσεως τα μαθήματά του

Λίγο πριν πάρει την απόφασή του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά για το θέμα της παροχής ή όχι εκπαιδευτικών αδειών στον καταδικασθέντα για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης Νίκο Ρωμανό, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου πρότεινε το πρωί της Τρίτης τη λύση της παρακολούθησης των μαθημάτων εξ αποστάσεως.

Παράλληλα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, o κ. Αθανασίου είπε ότι θα μπορούσαν να του χορηγούνται άδειες μόνο για να συμμετέχει στις εξετάσεις.

«Σήμερα γίνεται τηλεδιάσκεψη και τελειώνουν πανεπιστημιακές σχολές πάρα πολλοί μαθητές, σπουδαστές, σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο. Και επιπλέον γίνονται δίκες με τηλεδιάσκεψη. Δεν θα μπορούσε να οργανωθεί ένα σύστημα τηλεπαρακολούθησης των μαθημάτων; Ή οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τεχνικό μέσο. Αυτό λέμε να κάνουμε μέχρι να δούμε τι θα γίνει με το νομοθετικό πλαίσιο» είπε ο υπουργός, ο οποίος αποκάλυψε πως έχει ήδη για το θέμα μιλήσει με τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο.

«Το ζήτημά μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία στον σπουδαστή να σπουδάσει, να περαιώσει τις σπουδές του με ένα πρόσφορο μέσο ή να του δίνουμε άδειες να πάει; Βεβαίως και θα παίρνει άδειες όταν χρειάζεται να πάει να δώσει εξετάσεις. Αλλά η παρακολούθηση των μαθημάτων ευχερώς μπορεί να γίνει όπως σας είπα με τηλεδιάσκεψης», πρόσθεσε.

«Το γεγονός ότι κάποιος κρατούμενος έχει περάσει σε μια πανεπιστημιακή σχολή δεν σημαίνει εν ταυτώ αμέσως ότι του χορηγείται και η άδεια να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες» και εξήγησε ότι «αυτό αποφασίζεται σύμφωνα με τον σωφρονιστικό κώδικα, σύμφωνα με το νόμο, το νόμο δεν το κατασκεύασα εγώ χθες, είναι νόμος της πολιτείας ο οποίος υπάρχει» διευκρίνισε ο κ. Αθανασίου.

«Βεβαίως πρέπει κάποιος που περνάει στα ΑΕΙ να περαιώνει τις σπουδές του και να διευκολύνεται γι’ αυτό. Καμία αμφιβολία. Αλλά όμως υπάρχουν όργανα, θεσμοθετημένα της χώρας τα οποία πρέπει να αποφασίσουνε», είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι «δεν φθάνει η αρμοδιότητα του υπουργού μέχρι του σημείου να παρέμβει και να επιβάλλει τις απόψεις του στα θεσμοθετημένα όργανα».

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ρωμανός νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας «Γεώργιος Γεννηματάς», έπειτα από 23 ημέρες σε απεργία πείνας, προκειμένου να γίνει δεκτό το αίτημά του να του δοθούν εκπαιδευτικές άδειες για την παρακολούθηση μαθημάτων στο ΤΕΙ που πέρασε έπειτα από πανελλαδικές εξετάσεις.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact