ΕΛΛΑΔΑ

Αθανασίου: Ο Ρωμανός μπορεί να παρακολουθεί εξ αποστάσεως τα μαθήματά του

Λίγο πριν πάρει την απόφασή του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά για το θέμα της παροχής ή όχι εκπαιδευτικών αδειών στον καταδικασθέντα για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης Νίκο Ρωμανό, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου πρότεινε το πρωί της Τρίτης τη λύση της παρακολούθησης των μαθημάτων εξ αποστάσεως.

Παράλληλα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, o κ. Αθανασίου είπε ότι θα μπορούσαν να του χορηγούνται άδειες μόνο για να συμμετέχει στις εξετάσεις.

«Σήμερα γίνεται τηλεδιάσκεψη και τελειώνουν πανεπιστημιακές σχολές πάρα πολλοί μαθητές, σπουδαστές, σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο. Και επιπλέον γίνονται δίκες με τηλεδιάσκεψη. Δεν θα μπορούσε να οργανωθεί ένα σύστημα τηλεπαρακολούθησης των μαθημάτων; Ή οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τεχνικό μέσο. Αυτό λέμε να κάνουμε μέχρι να δούμε τι θα γίνει με το νομοθετικό πλαίσιο» είπε ο υπουργός, ο οποίος αποκάλυψε πως έχει ήδη για το θέμα μιλήσει με τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο.

«Το ζήτημά μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία στον σπουδαστή να σπουδάσει, να περαιώσει τις σπουδές του με ένα πρόσφορο μέσο ή να του δίνουμε άδειες να πάει; Βεβαίως και θα παίρνει άδειες όταν χρειάζεται να πάει να δώσει εξετάσεις. Αλλά η παρακολούθηση των μαθημάτων ευχερώς μπορεί να γίνει όπως σας είπα με τηλεδιάσκεψης», πρόσθεσε.

«Το γεγονός ότι κάποιος κρατούμενος έχει περάσει σε μια πανεπιστημιακή σχολή δεν σημαίνει εν ταυτώ αμέσως ότι του χορηγείται και η άδεια να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες» και εξήγησε ότι «αυτό αποφασίζεται σύμφωνα με τον σωφρονιστικό κώδικα, σύμφωνα με το νόμο, το νόμο δεν το κατασκεύασα εγώ χθες, είναι νόμος της πολιτείας ο οποίος υπάρχει» διευκρίνισε ο κ. Αθανασίου.

«Βεβαίως πρέπει κάποιος που περνάει στα ΑΕΙ να περαιώνει τις σπουδές του και να διευκολύνεται γι’ αυτό. Καμία αμφιβολία. Αλλά όμως υπάρχουν όργανα, θεσμοθετημένα της χώρας τα οποία πρέπει να αποφασίσουνε», είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι «δεν φθάνει η αρμοδιότητα του υπουργού μέχρι του σημείου να παρέμβει και να επιβάλλει τις απόψεις του στα θεσμοθετημένα όργανα».

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ρωμανός νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας «Γεώργιος Γεννηματάς», έπειτα από 23 ημέρες σε απεργία πείνας, προκειμένου να γίνει δεκτό το αίτημά του να του δοθούν εκπαιδευτικές άδειες για την παρακολούθηση μαθημάτων στο ΤΕΙ που πέρασε έπειτα από πανελλαδικές εξετάσεις.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact