ΚΟΣΜΟΣ

Αυστηροποιεί την αντιμεταναστευτική της πολιτική η Σλοβενία

«Λευκή επιταγη» στην αστυνομία για να απαγορεύει την είσοδο από τα σύνορα της χώρας

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας ενέκρινε σήμερα τροποποιήσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών οι οποίες έχουν σκοπό να επιτρέψουν στις αστυνομικές αρχές να απαγορεύουν – για μια περιορισμένη χρονική περίοδο αν χρειαστεί– την είσοδο σε παράτυπους μετανάστες.

Το κοινοβούλιο αναμένεται να επικυρώσει τις νομοθετικές τροποποιήσεις, που έχουν στόχο να αποτραπεί μια επανάληψη της μαζικής εισροής μεταναστών στην χώρα, που διήρκησε για έξι μήνες και έληξε τον Μάρτιο του 2016, όταν αρκετές χώρες της νότιας Ευρώπης έκλεισαν την κύρια βαλκανική μεταναστευτική οδό.

Περίπου 500.000 παράτυποι μετανάστες διέσχισαν την Σλοβενία, την μικρότερη από τις χώρες της διαδρομής των μεταναστών στην πορεία τους προς τους επιθυμητούς προορισμούς τους σε χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Η υπουργός Εσωτερικών της Σλοβενίας Βέσνα Γκέρκες Σνίνταρ δήλωσε πως η χώρα δεν θα μπορέσει να αντέξει ακόμη ένα νέο κύμα μεταναστών και προσφύγων αντίστοιχου μεγέθους, καθώς η γείτονά της στο Βορρά, Αυστρία καθώς και άλλα κράτη της δυτικής Ευρώπης έχουν σφραγίσει τα σύνορα τους ως απάντηση στις προσφυγικές ροές.

«Τα μέτρα της νέας νομοθεσίας θα χρησιμοποιηθούν μόνο αν τα κύματα μεταναστών θέσουν σε κίνδυνο την δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της Σλοβενίας», τόνισε η Σνίνταρ σε μια συνέντευξη Τύπου.

Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης την συγκρότηση μιας ειδικής υπηρεσίας για την μετανάστευση για τον συντονισμό των μεταναστευτικών πολιτικών.

Η Διεθνής Αμνηστία, με ανακοίνωση της, κάλεσε το κοινοβούλιο να καταψηφίσει τις νομοθετικές αλλαγές καθώς η εφαρμογή τους θα «στερήσουν σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο την προστασία που δικαιούνται βάσει του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου».

Η Σλοβένα υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο στην Σλοβενία πενταπλασιάστηκε τον περασμένο χρόνο.

Κατά τους 11 πρώτες μήνες του 2016, η χώρα δέχθηκε 1.170 αιτούντες άσυλο, με τις αιτήσεις 148 εξ αυτών να έχουν εγκριθεί, ενώ περίπου 230 αιτήματα βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία αξιολόγησης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact