ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της "Κυριακάτικης kontranews" στο οποίο αναφέρθηκε ο Π. Σκουρλέτης

Π. Σκουρλέτης: Κουμπαράς από επιχειρηματίες για να βρεθούν οι 180 βουλευτές

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη σχετικά με την συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες προκειμένου να βρεθούν οι 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή, όπως αναφέρει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας.

«Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος έκανε λόγο για «πολιτική αγυρτεία».

«Είναι ντροπή. Τουλάχιστον ντροπή. Η καταγγελία η οποία για εμένα είναι και έρευνα του εισαγγελέα», απάντησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης καλώντας τον κ. Σκουρλέτη να ανακαλέσει.

 

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα:
ΜΑΖΕΥΑΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 180 ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΚΟΚΚΑΛΗ ΜΑΡΤΙΝΟΥ.

Θλιβερή επιστροφή σε πρακτικές του ‘65

Eρανος μεταξύ κορυφαίων εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου πραγματοποιήθηκε για … «ιερό σκοπό», όπως δικαιολογήθηκε η απαίτηση για τη σχετική  συμβολή τους σε αυτόν. Η δικαιολογία ήταν ότι «τα έχει ανάγκη το κόμμα για ιερό σκοπό», όπου το κόμμα δεν ήταν άλλο από την Νέα Δημοκρατία και ο «ιερός σκοπός» αντιπροσώπευε την αποφυγή πρόωρων εκλογών, οι οποίες θα μπορούσαν να προκληθούν στην περίπτωση που η παρούσα Βουλή δεν θα μπορούσε να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας!
Μία λογική ερμηνεία του πως το ποσό που θα συγκεκντρωνόταν από τον «έρανο» θα απέτρεπε τις πρόωρες εκλογές, οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι τα λεφτά του εράνου θα εχρησιμοποιούντο «καταλλήλως», προκειμένου να επιτευχθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών, που χρειάζεται για την εκλογή Προέδρου κατά την τρίτη διαδικασία στη Βουλή.
Το συγκεκριμένο γεγονός έρχεται να επιβεβαιώσει τις αποκαλύψεις που είχε κάνει με δηλώσεις του σε εβδομαδιαία εφημερίδα ο έγκριτος νομικός και πολιτικός, πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, περί προσπάθειας της κυβέρνησης να συναλλαγεί με βουλευτές –στα πρότυπα της αποστασίας του 1965- προκειμένου να ψηφίσουν τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όποιος και αν είναι αυτός που θα υποδειχθεί. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…
Η ευκαιρία για προσέγγιση του επιχειρηματικού κόσμου για το συγκεκριμένο… «ιερό σκοπό» δόθηκε σε εκδήλωση που συγκέντρωσε την αφρόκρεμα του ελληνικού κεφαλαίου. Και η εκδήλωση αυτή δεν ήταν άλλη από τον πρόσφατο γάμο στις Σπέτσες του γιού του Σωκράτη Κόκκαλη με την Αταλάντη Μαρτίνου, κόρη του γνωστού μεγαλοεφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, μέλος της οποίας άλλωστε είναι και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στα υπόλοιπα Αττικής.
Εκεί και μέσα σε δικαιολογημένη ευφορία για το ευτυχές γεγονός, οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής ελίτ, αναφέρθηκαν στις συζητήσεις τους, όπως ήταν φυσικό και στις πολιτικές εξελίξεις. Ειδικώς δε στο μοναδικό θέμα που απασχολεί την κυβέρνηση Σαμαρά, την εκλογή δηλαδή Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε να αποφευχθούν πρόωρες εκλογές, καθώς η κυβέρνηση, πέραν της ικανοποίησης των απαιτήσεων της τρόϊκας έχει εγκαταλείψει την άσκηση πολιτικής σε οποιονδήποτε άλλο τομέα του δημοσίου βίου.
Κατά τη σχετική συζήτηση διερευνήθηκε και ο …καταλληλότερος τρόπος για να πεισθούν ορισμένοι βουλευτές να ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να διασωθεί η κυβέρνηση Σαμαρά με την παράταση του βίου της στην εξουσία. Τότε έπεσε και η ιδέα του «εράνου», που τέθηκε αμέσως και σε εφαρμογή.
Η επιχειρηματική ελίτ η οποία εξακολουθεί  απρόσκοπτα τη δραστηριότητά της στη χώρα, παρά την κρίση, με τη συνδρομή της κυβέρνησης Σαμαρά, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι για τις δουλειές της, τη συμφέρει η παραμονή αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία. Απλώς το επιχειρηματικό αυτό συμφέρον βαπτίζεται «ασφάλεια και σταθερότητα».
Άλλωστε το ελληνικό «τζετ σετ» ουδόλως έχει θιγεί από την ελληνική κρίση. Αντιθέτως οι δραστηριοποιούμενοι στην Ελλάδα μπορούν να εκμεταλλεύονται τις μισθολογικές πιέσεις της τρόικας και την πτώση του εργασιακού κόστους. Έτσι, οι τυχόν απώλειες από τη μείωση της απόδοσης της επιχειρηματικής δράσης στο εσωτερικό, αντισταθμίζονται από τη μείωση του συγκεκριμένου κόστους.
Πώς να μη θέλουν όλοι οι ευνοημένοι την παραμονή της κυβέρνησης Σαμαρά στην εξουσία;

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact