ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοσχέδια «hotspots» για πρόσφυγες σε Πεδίον του Αρεως, Ελληνικό και Πειραιά [εικόνες]

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η ροή των προσφύγων-μεταναστών στην Αθήνα και σε διάφορα σημεία στήνονται καταυλισμοί και αυτοσχέδια hotspot.

Στήθηκαν σκηνές στο Πεδίον του Αρεως 
Στο Πεδίον του Αρεως περισσότερες από πενήντα σκηνές υπάρχουν αυτήν την στιγμή. Ουσιαστικά έχουν στηθεί δύο πρόχειροι καταυλισμοί ο ένας πίσω από το άγαλμα του βασιλιά Κωνσταντίνου με περίπου σαράντα σκηνές και ο άλλος βρίσκεται επί της οδού Μαυρομματέων, στην αφετηρία των υπεραστικών λεωφορείων.

Καταυλισμός και στην πλατεία Βικτωρίας
Αξίζει να σημειωθεί οτι και η πλατεία Βικτωρίας γέμισε ξανά με ανθρώπους, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στην χώρα μας λόγω και των πολιτικών αποφάσεων των βαλκανικών χωρών να κλείσουν τα σύνορά τους.

Αυτοσχέδιο hotspot στο Ελληνικό
Χθες το βράδυ μεταφέρθηκαν από τον Πειραιά με λεωφορεία περίπου 1000 πρόσφυγες στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Μέσα σε λίγες ώρες ο χώρος μετατράπηκε σε ένα αυτοσχέδιο hotspot. Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως δεν θέλουν να μείνουν εκεί και δηλώνουν πως θέλουν να πάνε στα σύνορα. 


Ο χώρος στο πρώην αεροδρόμιο δεν ήταν έτοιμος για να τους φιλοξενήσει. Ανοιξε η πρώην αίθουσα αναχωρήσεων προκειμένου να κοιμηθούν και να προστατευθούν από το κρύο, ενώ νερό και φαγητό τους πήγαν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Καταυλισμός προσφύγων ο σταθμός μετεπιβίβασης του ΟΛΠ 
Καθημερινά φθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά καραβιές με μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι αναζητούν στη συνέχεια τρόπο να πάνε στα σύνορα.
Μάταια όμως τις περισσότερες φορές, αφού τα  σύνορα είναι κλειστά και οι άνθρωποι αυτοί εγκλωβίζονται στη χώρα μας. Πολλοί πρόσφυγες με τις οικογένειες τους έφτασαν με τα πλοία που κατέπλευσαν στον Πειραιά και έχουν εγκλωβιστεί εκεί, βρίσκοντας προσωρινό καταφύγιο στο σταθμό μετεπιβίβασης του ΟΛΠ. 
Εκεί άνδρες, γυναίκες και παιδιά μένουν για κάποιες ώρες ή μέρες αναζητώντας πληροφορίες, αλλά και λύσεις για να ξεκινήσουν το ταξίδι για την έξοδο από την Ελλάδα.
Η κατάσταση στον Πειραιά θυμίζει καταυλισμό. Η δυστυχία, οι κακουχίες, η αγωνία και ο φόβος είναι ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των ανθρώπων που στοιβάζονται στο σταθμό μετεπιβίβασης του ΟΛΠ και αναζητούν λύση στο Γολγοθά τους.

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact