ΚΟΣΜΟΣ

Αβραμόπουλος: Καθοριστική η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. για το προσφυγικό

«Αυτούς τους ανθρώπους δεν θα τους σταματήσει καμία κρύα θάλασσα, κανένας φράχτης και κανένας στρατός»

Τη σημασία της νέας, έκτακτης συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. την ερχόμενη Τρίτη για το προσφυγικό, υπογράμμισε σήμερα κατά την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο επίτροπος Μετανάστευσης – Εσωτερικών Υποθέσεων – Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Έλληνας επίτροπος ήταν παρών στη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, κατά την οποία έγινε δεκτή η πρόταση του προέδρου του Ε.Κ. Μάρτιν Σουλτς να τεθεί αύριο Πέμπτη σε ψηφοφορία με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μετεγκατάσταση 120.000 επιπλέον προσφύγων από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία.

«Σ’ αυτή τη σύνοδο, δεν μπορούμε να αποτύχουμε», επεσήμανε ο κ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας πως στόχος της Επιτροπής είναι «να διαφυλάξει την ενότητα της Ευρώπης». «Είμαστε σε επαφή με όλα τα κράτη μέλη και έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί τους τις προσεχείς ημέρες, ώστε να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση» είπε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει πλήρως στη διαδικασία αυτή. «Για τον μηχανισμό έκτακτης μετεγκατάστασης, η θετική σας γνώμη στέλνει ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα», είπε, απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές.

Ο Έλληνας επίτροπος εξέφρασε και πάλι την απογοήτευσή για το βράδυ της Δευτέρας, όταν οι υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε. δεν κατέληξαν σε ομόφωνη απόφαση για τη μετεγκατάσταση των 120.000 προσφύγων από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ουγγαρία, ενώ έκαναν δεκτή την πρώτη πρόταση της Επιτροπής για μετεγκατάσταση 40.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία.

«Η πρόοδος δεν ήταν αρκετή. Δεν συγκρίνεται με το μέγεθος της κρίσης και την ηθική υποχρέωση της Ευρώπης να ανταποκριθεί σε αυτή την ιστορική έκκληση για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες», εξήγησε ο Δημ. Αβραμόπουλος και συνέχισε: «Υπήρξε θετική διάθεση από τα περισσότερα κράτη μέλη, αλλά όχι από όλα».

Τέλος, ο Έλληνας επίτροπος τόνισε πως «αυτούς τους ανθρώπους δεν θα τους σταματήσει καμία κρύα θάλασσα, κανένας φράχτης και κανένας στρατός”, καταλήγοντας πως “η μόνη ρεαλιστική απάντηση στην κρίση αυτή πρέπει να είναι ευρωπαϊκή και ολοκληρωμένη, έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact