ΚΟΣΜΟΣ

Αβραμόπουλος: Κρας τεστ για την Ευρώπη η προσφυγική κρίση

Η προσφυγική κρίση συνιστά ένα «κρας τεστ» για την Ευρώπη, επισημαίνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Der Tagesspiegel».

Σύμφωνα με τον Επίτροπο, ο βραχυπρόθεσμος στόχος είναι να περιορίσουμε την πίεση στις χώρες που πλήττονται από τον αυξανόμενο αριθμό προσφύγων, δηλαδή την Ουγγαρία, την Ελλάδα και την Ιταλία.

Αναφερθείς στο νέο σύστημα κατανομής των προσφύγων, ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι «το θέμα δεν είναι να απειλήσεις με μαστίγιο, αλλά να δελεάσεις με καρότο». Σημειώνεται ότι η Αυστρία είχε προτείνει τη σύνδεση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης με τη συμμετοχή στο σύστημα κατανομής.

«Θέλουμε να στηρίξουμε τα κράτη μέλη και όχι να τα τιμωρήσουμε. Ο διάλογος με τα κράτη μέλη για την προσφυγική κρίση θα πρέπει να γίνεται σε κλίμα εμπιστοσύνης και ελπίζω ότι στο τέλος θα πειστούν όλοι» εξήγησε.

Κληθείς να εκτιμήσει πόσο θα διαρκέσει η προσφυγική κρίση, ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι «επειδή η κατάσταση στην Συρία και στην Λιβύη μάλλον θα επιδεινωθεί, περιμένω ότι θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε αυτούς τους υψηλούς αριθμούς προσφύγων βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα».

Ερωτηθείς αν η θερμή υποδοχή των προσφύγων από τους Γερμανούς έχει αλλάξει την εικόνα της Γερμανίας στην Ελλάδα, ο Επίτροπος σημείωσε ότι ως Έλληνας πολίτης μπορεί να πει ότι η απόφαση της Γερμανίας να δεχθεί τους πρόσφυγες υπό πολιτικό διωγμό, αποτελεί ισχυρό δείγμα εφαρμοσμένης αλληλεγγύης.

«Μπορώ μόνο να επαινέσω αυτή τη γενναία απόφαση. Η Γερμανία έδειξε με αυτόν τον τρόπο τον σωστό δρόμο και σε άλλες χώρες. Ταυτόχρονα, κατέστησε σαφές ποια θέση λαμβάνει η χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια – ήταν μια απόφαση στο πνεύμα της Ευρώπης», πρόσθεσε.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact