ΚΟΣΜΟΣ

Bild: Μίνι-σύνοδο για το μεταναστευτικό θέλει η Μέρκελ και γρήγορα

Η καγκελάριος πασχίζει να αποτρέψει το ξέσπασμα κρίσης στον κυβερνητικό συνασπισμό

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πασχίζει να αποτρέψει το ξέσπασμα κρίσης στον κυβερνητικό συνασπισμό της εξαιτίας της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών, καταβάλλει προσπάθειες να οργανωθεί εσπευσμένα μια συνάντησή της με τους ηγέτες ορισμένων χωρών-μελών της ΕΕ προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα, αποκαλύπτει η Bild στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Επικαλούμενη πηγές σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η γερμανική ταμπλόιντ εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας αναφέρει ότι η Μέρκελ θέλει να συζητήσει πιθανές λύσεις με τους ηγέτες της Αυστρίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας.

«Δεν έχει συμφωνηθεί κάτι ακόμη, είμαστε στη φάση του σχεδιασμού. Είναι ασαφές το πότε ακριβώς θα γίνει» η μίνι-σύνοδος αυτή, δήλωσε στέλεχος της ιταλικής κυβέρνησης στην εφημερίδα. Η Bild, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, διευκρινίζει ότι θεωρείται πως υπάρχει η πιθανότητα η συνάντηση να γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Δεν είναι καθαρό εάν η Ισπανία ή χώρες της περιοχής των Βαλκανίων θα προσκληθούν να πάρουν μέρος στη συνάντηση, ή ποια θα είναι τα ζητούμενά της συγκεκριμένα.

Η Μέρκελ προφανώς επιδιώκει η συνάντηση να γίνει πριν από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (28η-29η Ιουνίου), στην οποία η γερμανίδα καγκελάριος αναμένει να συμφωνηθούν λύσεις όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών.

Η πρωτοβουλία της καταγράφεται ενώ η καγκελάριος και ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησής της, ο Χορστ Ζεεχόφερ, έχουν μπει σε τροχιά σύγκρουσης εξαιτίας των σχεδίων του για την μονομερή υιοθέτηση σκληρότερης στάσης από τη Γερμανία έναντι των προσφύγων και των μεταναστών και την αυστηροποίηση των ελέγχων στα σύνορα.

Δεν ήταν διαθέσιμος άμεσα κάποιος εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης για να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Ο Ζεεχόφερ, επικεφαλής της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), του βαυαρικού αδελφού κόμματος της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ, απειλεί να αψηφήσει την καγκελάριο και να αρχίσει να εφαρμόζει τις προτάσεις του από αύριο Δευτέρα. Η Μέρκελ επιμένει ότι θα πρέπει πρώτα να χαραχθεί κοινή πολιτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ζητεί από τους βαυαρούς συμμάχους της να κάνουν υπομονή για δύο εβδομάδες.

Αν ο Ζεεχόφερ κάνει πράξη την απειλή του, θα καταφέρει βαρύ πλήγμα στη λειτουργία του χώρου Σένγκεν, θα υπονομεύσει την εξουσία και το κύρος της Μέρκελ και ενδέχεται να θέσει εν αμφιβόλω τόσο την επιβίωση της κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού», όσο και της ίδιας της Χριστιανικής Ένωσης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact