ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο: Εν μέσω πυρών ο απεγκλωβισμός των Ελλήνων της Λιβύης


Καρέ-καρέ η διάσωση 186 Ελλήνων και ξένων υπηκόων από την εμπόλεμη ζώνη

Ένα βίντεο από την επιχείρηση απεγκλωβισμού 186 πολιτών, Ελλήνων και ξένων, από την εμπόλεμη Λιβύη, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Από τις εικόνες του βίντεο γίνεται εύκολα αντιληπτό, το πόσο αντίξοες ήταν οι συνθήκες της «κινηματογραφικής» επιχείρησης των ΟΥΚ στη Λιβύη, την ώρα που μαίνονται συγκρούσεις στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι, ύστερα από πλου περίπου 27 ωρών (650 ν.μ), η φρεγάτα «Σαλαμίς» είχε καταπλεύσει στις προσβάσεις του λιμανιού της Τρίπολης την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα.

Αμέσως ομάδα των ΟΥΚ, που επέβαινε στο πλοίο, ασφάλισε κατάλληλο χώρο περιμετρικά του λιμανιού, προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί ο σταθμός επιβιβάσεως από το προσωπικό της φρεγάτας.

Η φρεγάτα παρέμεινε σε ασφαλή απόσταση κοντά στο λιμάνι και η επιβίβαση των πολιτών έγινε με φουσκωτές λέμβους του λιβυκού ναυτικού.

Λόγω, όμως, του μεγάλου ύψους των κυμάτων, δεν κατέστη δυνατή η μεταφορά του συνόλου των πολιτών με τις λέμβους. Έτσι η μεταφορά συνεχίστηκε με δύο λιβυκά ρυμουλκά.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια όλων των δρομολογίων από την ξηρά στη φρεγάτα, οι άνδρες των ΟΥΚ, επιβιβασμένοι σε ειδικά εξοπλισμένο πλωτό, συνόδευαν τις λέμβους και τα ρυμουλκά, ενώ το «Σαλαμίς» τηρούσε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ετοιμότητας και ασφαλείας για την προστασία των πολιτών και την αντιμετώπιση ενδεχόμενης απειλής.

Την επιχείρηση υποστήριξε επίσης ένα ελικοπτέρο και ομάδα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact