ΚΟΣΜΟΣ

Bloomberg: Αυτή τη φορά η Ελλάδα θα μπει σε καραντίνα από τους Ευρωπαίους

Την τελευταία φορά που η Ελλάδα μπήκε στη δίνη των αγορών ήταν όταν η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία πήρε σάρκα και οστά, το εκλογικό αποτέλεσμα του 2012 έδινε ασαφή εικόνα και ο Μάριο Ντράγκι εκστόμισε την ιστορική φράση «θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται…».

Αυτή τη στιγμή τα ελληνικά ομόλογα βιώνουν μια ενδεικτική πτώση, τόσο το 10ετές, αλλά κυρίως το 3ετες, κάτι που δείχνει έκτυπα την ανησυχία των επενδυτών ως προς το αν η χώρα έχει τη δυνατότητα να αποπληρώσει το χρέος του. Όπως αναφέρει το Bloomberg αντιμετώπισαν τις ανακοινώσεις του Αντώνη Σαμαρά για επίσπευση της προεδρικής εκλογής, ως μια δυσάρεστη ηχώ. Εξ ου και οι επακόλουθες πιέσεις και ρευστοποιήσεις. Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες για έξοδο της χώρας από το ευρώ, η εκλογή του Προέδρου ενισχύει τις ανησυχίες, καθώς βρίσκεται επί θύραις ο ΣΥΡΙΖΑ που τάσσεται εναντίον της δανειακής σύμβασης, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Ο Μπιλ Μπλέιν, της Mint Partners Ltd., αναφέρει: «Υποψιαζόμαστε πως η Ελλάδα γίνεται πάλι χώρα που δεν αξίζει να επενδύσεις. Ενδεχόμενα κάποιοι οπορτουνιστές επενδυτές θα κοιτάξουν να αγοράσουν τώρα που οι τιμές πέφτουν και να διασπείρουν διάφορα πιθανά σενάρια, αλλά η έντονη αίσθησή μας είναι ότι η Ελλάδα, αυτή τη φορά, πρόκειται να τεθεί σε καραντίνα από την υπόλοιπη Ευρώπη».

Τη στιγμή που η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα διαγκωνίζονται ενόψει της Προεδρικής εκλογής, αλλά και την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, οι αγορές οδηγούν τα πράγματα σε οριακό σημείο. Ο Μαρκ Όστβαλντ, στρατηγικός επενδυτής της ADM Investor Services International Ltd. σημειώνει: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει έντονη ανησυχία. Τα πάντα έχουν να κάνουν με την αβεβαιότητα. Τα ρίσκα είναι πολύ μεγάλα και σίγουρα δεν προσφέρει σιγουριά η πιθανότητα πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα και η αναρρίχηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση».

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact