ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Εξανεμίζεται η αισιοδοξία

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηγετών της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Γερμανίας αργά χθες το βράδυ ολοκληρώθηκαν χωρίς κάποια σημαντική εξέλιξη ή κάποιο σημάδι ότι θα ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση της Ελλάδας και θα διασφαλιστεί το μέλλον της χώρας στο ευρώ, γράφει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται ανακοίνωση της γαλλικής και γερμανικής πλευράς, οι διαπραγματεύσεις έγιναν σε «φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα». Συμφωνήθηκε επίσης η «συνέχιση των συνομιλιών της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς».

Η ανακοίνωση, σημειώνει το Bloomberg, δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος είχε κάνει λόγο για αναζήτηση συμφωνία ως το τέλος του μήνα, ελπίζοντας «να βρεθούν λύσεις που θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη και θα αποδεσμεύσουν τα κεφάλαια».

Παράλληλα, όπως παρατηρεί το δημοσίευμα, στην τελική ανακοίνωση δεν υπάρχει αναφορά για έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα, πριν το προγραμματισμένο για τις 18 Ιουνίου.

Η γερμανίδα καγκελάριος δεν έκανε καμία δήλωση ούτε προσερχόμενη στη συνάντηση, ούτε μετά το τέλος της. Αναχωρώντας από το «δωμάτιο που ήταν γεμάτο με μπολ με βατόμουρα και μπουκάλια νερού» αποχώρησε μετά το τέλος της συνάντησης λέγοντας «καληνύχτα» στους δημοσιογράφους που περίμεναν.


Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact