ΚΟΣΜΟΣ

Bloomberg: Τουρκικά στρατεύματα άρχισαν να μπαίνουν στη Συρία

Μικρή ομάδα προωθήθηκε προετοιμάζοντας την ευρύτερη επιχείρηση

Τουρκικά στρατεύματα άρχισαν να περνούν σε συριακό έδαφος, στα βορειοανατολικά, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο Τούρκο αξιωματούχο, προκειμένου να απωθήσουν τις κουρδικές δυνάμεις που ελέγχουν την περιοχή των συνόρων.

Μικρή ομάδα των τουρκικών δυνάμεων, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μπήκε στη Συρία νωρίς σήμερα σε δύο σημεία κατά μήκος των συνόρων, κοντά στις συριακές πόλεις Tal Abyad και Ras al-Ayn, καθώς προετοιμάζεται η ευρύτερη εισβολή, σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως είναι σε εξέλιξη εργασίες αναφορικά με την επιχείρηση.

Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι η σχεδιαζόμενη τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία δεν έχει αρχίσει, αλλά γίνονται οι τελικές προετοιμασίες γι’ αυτήν και η ανάπτυξη στρατιωτών και εξοπλισμού έχει ολοκληρωθεί. Παράλληλα, το Ιράν ξεκίνησε στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Τούρκοι στρατιώτες με βαρύ οπλισμό απομάκρυναν ένα τμήμα από μπετόν του συνοριακού φράχτη, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους. Νωρίτερα ΜΜΕ ανέφεραν πως τουρκικά στρατεύματα διέσχισαν τα σύνορα και εισήλθαν στη Συρία, όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Νωρίτερα σύμβουλος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους Σύροι αντάρτες θα διασχίσουν τα συριακά σύνορα «σύντομα», καθώς η αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ άνοιξε τον δρόμο για την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία. Δεν είναι σαφές από πού μιλούσε ο Ακάρ.

Αυτοσυγκράτηση ζητεί το Ιράν

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί κάλεσε την Τουρκία να δείξει αυτοσυγκράτηση και να αποφύγει τη στρατιωτική δράση στη βόρεια Συρία, και είπε πως οι δυνάμεις των ΗΠΑ πρέπει να φύγουν από την περιοχή.

«Η Τουρκία δικαίως ανησυχεί για τα νότια σύνορά της. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί ένας σωστός δρόμος για να απομακρυνθούν οι ανησυχίες αυτές… Τα αμερικανικά στρατεύματα πρέπει να φύγουν από την περιοχή… Οι Κούρδοι στη Συρία… πρέπει να υποστηρίξουν τον συριακό στρατό» δήλωσε ο Ροχανί, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Στο μεταξύ, ο ιρανικός στρατός άρχισε στρατιωτικά γυμνάσια, που δεν είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας που συνορεύει με την Τουρκία, μετέδωσε το ιρανικό φοιτητικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA, την ώρα που Τούρκοι στρατιώτες ετοιμάζονται να εισέλθουν στο έδαφος της Συρίας, συμμάχου του Ιράν.

Το ISNA μετέδωσε πως στα γυμνάσια συμμετέχουν μονάδες ταχείας αντίδρασης, κινητές και επιθετικές ταξιαρχίες και ελικόπτερα από την Αεροπορία του Στρατού Ξηράς.

(φωτογραφία αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact