ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν μετά την ψηφοφορία της Βουλής των Κοινοτήτων

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι το τελευταίο που θα επικυρώσει τη συμφωνία»

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι το τελευταίο που θα ψηφίσει τη συμφωνία Brexit, περιμένοντας τη Βουλή των Κοινοτήτων να αποφασίσει επί του κειμένου της συμφωνίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι του κοινοβουλευτικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θεωρείται απίθανο οι ευρωβουλευτές να ψηφίσουν αυτήν την εβδομάδα επί της συμφωνίας που επετεύχθη την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών.

Μια έκτακτη σύνοδος θα μπορούσε να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες για να επικυρώσει τη συμφωνία αυτή αν η βρετανική Βουλή ψηφίσει για να επιτρέψει την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου, Ζομ Ντους σε συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο.

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, ο Ιταλός Νταβίντ Σασόλι, θα συναντηθεί αργά σήμερα με τους ηγέτες διαφορετικών πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου για να επισημοποιήσει αυτή την απόφαση.

«Δεν είναι το (Ευρωπαϊκό) Κοινοβούλιο που θα τορπιλίσει, ή θα προσπαθήσει να επιβραδύνει ή να επιταχύνει μια διαδικασία που βρίσκεται σήμερα στα χέρια των βρετανικών θεσμών», είπε ο Ντους.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι το τελευταίο που θα επικυρώσει. Αλλά θα επικυρώσει μόνο όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία επικύρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο», διευκρίνισε.

Ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής Brexit στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φερχόφστατ σε tweet του τόνισε ότι αυτή ήταν και η άποψη της επιτροπής του.

«Συμφωνήσαμε να συστήσουμε στη Διάσκεψη των Προέδρων να περιμένει την πλήρη επικύρωση της βρετανικής πλευράς πριν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφασίσει για τη συμφωνία», δήλωσε ο Βέλγος φιλελεύθερος ευρωβουλευτής. «Εναπόκειται τώρα στο Βρετανικό Κοινοβούλιο να αποφασίσει».

Ο συμπρόεδρος των Πρασίνων, ο Βέλγος Φιλίπ Λάμπερτς τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι θα περιμένει την απόφαση του βρετανικού Κοινοβουλίου, λέγοντας ότι «είναι αδύνατον το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ψηφίσει αυτήν την εβδομάδα».

Η Βουλή των Κοινοτήτων αντιστέκεται στις προσπάθειες του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για την ταχεία επικύρωση της συμφωνίας και δεν θα διεξαχθεί ψηφοφορία στο Ουέστμινστερ μέχρι την Τρίτη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact