ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Σε κλοιό πίεσης η Τερέζα Μέι

Ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού προσπαθεί να ρίξει τους τόνους

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι έχει μακρύ δρόμο μπροστά της για να βρει έναν τρόπο ώστε το κοινοβούλιο να εγκρίνει το νομοσχέδιο με το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή η Συμφωνία Αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παραδέχτηκε σήμερα το απόγευμα ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες πολλών μέσων ενημέρωσης ότι υπουργοί, που έχουν εξοργιστεί με τις προτάσεις της Μέι, θα συναντηθούν μαζί της αργότερα σήμερα, ο εκπρόσωπος είπε ότι δεν είναι ενήμερος για συγκεκριμένες συναντήσεις με μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Μεταξύ εκείνων που έχουν ζητήσει να μιλήσουν με τη Μέι είναι και ο υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Τζαβίντ, σύμφωνα με την εφημερίδα Times.

Την ίδια ώρα, ο Τομ Τάγκεντχατ, ο βουλευτής που ορισμένοι θεωρούν ότι θα μπορούσε να είναι ο επόμενος ηγέτης των Συντηρητικών, κάλεσε τη Μέι να παραιτηθεί από το αξίωμά της επειδή η προσπάθειά της να οδηγήσει τη Βρετανία στο διαζύγιο από την ΕΕ «απέτυχε συνολικά».

«Υπάρχει μια τελευταία ευκαιρία να το κάνουμε σωστά και να αποχωρήσουμε συντεταγμένα. Όμως τώρα η πρωθυπουργός Μέι πρέπει να φύγει, χωρίς καθυστέρηση», τόνισε ο βουλευτής, που είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων. «Πρέπει να ανακοινώσει την παραίτησή της μετά τις ευρωεκλογές της Πέμπτης», πρόσθεσε στο άρθρο γνώμης που φιλοξενείται στην εφημερίδα Financial Times.

Πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι η πρωθυπουργός θα δεχτεί πιέσεις να παραιτηθεί, καθώς ορισμένοι υπουργοί της εμφανίζονται πολύ δυσαρεστημένοι από το νομοσχέδιο για τη νέα Συμφωνία Αποχώρησης που πρότεινε χθες.

Ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ του BBC χαρακτήρισε την κατάσταση «πολύ σοβαρή». Νωρίτερα, με ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε ότι πολλές πηγές στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου δεν πιστεύουν ότι η Μέι θα παραμείνει στη θέση της και μετά την Δευτέρα, αφού δηλαδή ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Ένας ρεπόρτερ της Mail on Sunday, από την άλλη, προέβλεψε ότι «ίσως χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή» για να ανακοινώσει η πρωθυπουργός την παραίτησή της, προσθέτοντας ότι, σε κάθε περίπτωση, «είναι τελειωμένη».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky, επικαλούμενο έναν βουλευτή, εικάζει ότι η Μέι μπορεί να παραιτηθεί ακόμη και απόψε, διευκρινίζοντας όμως ότι αυτή η πληροφορία δεν είναι επιβεβαιωμένη.

«Φήμες –που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αλλά ούτε και διαψευσθεί– ότι η πρωθυπουργός σχεδιάζει να κάνει μια ανακοίνωση από τη Ντάουνινγκ Στριτ απόψε», έγραψε ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ της Daily Mail, Τζέισον Γκρόουβς.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact