ΚΟΣΜΟΣ

Business Insider: Γνωρίστε τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας

«Πιθανώς δεν έχετε ακούσει το όνομα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, αλλά είναι πιθανό να ακούτε συχνότερα το επίθετό του πολύ σύντομα…». Κάπως έτσι ξεκινά δημοσίευμα της αμερικανικής ιστοσελίδας Business Insider που «συστήνει» στους αναγνώστες της τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως εξηγεί ο Μάικ Μπερντ του Business Insider η πρόβλεψή του για συχνότερη αναφορά στον κ. Μεϊμαράκη βασίζεται στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που του δίνουν «μία καλή πιθανότητα να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου».

Συνοπτικά ο Μπερντ μεταφέρει το βιογραφικό του αρχηγού της ΝΔ, αναφέροντας πως από το 2006 έως το 2009 διετέλεσε υπουργός Αμύνης και νωρίτερα μέσα στο 2015 ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ μετά τον Αντώνη Σαμαρά.
Αυτό δε, που δείχνει να εντυπωσιάζει τον δημοσιογράφο είναι η προτίμηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις γραβάτες, στις οποίες έχει… αλλεργία ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σε αντίθεση με τον Τσίπρα, φοράει γραβάτα», γράφει ο Μπερντ, επισημαίνοντας πως τόσο ο κ. Μεϊμαράκης όσο και ο κ. Τσίπρας αναμένεται να στηρίξουν το ήδη συμφωνηθέν Μνημόνιο.

Το δημοσίευμα τονίζει πως μία νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα φάνταζε αδιανόητη πριν λίγους μήνες, καθώς ο Τσίπρας είχε σκαρφαλώσει στις δημοσκοπήσεις και η κεντροδεξιά είχε «γίνει η σκιά του παλιού εαυτού της».

Ωστόσο, τώρα ο Μπερντ διαπιστώνει πως μία ανάλογη διαδικασία με την παλαιά εκδοχή της ΝΔ, συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα ακρο-αριστερά μέλη έχουν αποχωρήσει από το κόμμα, σχηματίζοντας ένα άλλο την Λαϊκή Ενότητα, και από τότε που ο Τσίπρας συμφώνησε στο τρίτο Μνημόνιο, είναι δυσκολότερο τώρα να δει κανείς το νόημα θα έχει μία ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ», γράφει ο συντάκτης.

Διευκρινίζεται, βέβαια, πως η ΝΔ δεν έχει την ίδια δημοτικότητα με το 2012, όταν, επί εποχής Σαμαρά, είχε λάβει 29% και βρίσκεται περίπου στο μισό των ποσοστών που είχε λάβει το 2007, όταν είχε αποσπάσει 40% των προτιμήσεων.

Ωστόσο, το δημοσίευμα τονίζει ότι η πολιτική στην Ελλάδα είναι αρκετά «διασπασμένη».
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, όπως γράφει ο συντάκτης δείχνουν διαφορά μίας μονάδας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 27% και εκείνο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη 26,5%, γράφει ο Business Insider.

Εντούτοις, αυτή τη φορά μπορεί να αναδειχθεί πρώτο κόμμα αυτό που θα λάβει ένα ποσοστό κοντά στο 30%, επισημαίνει η αμερικανική ιστοσελίδα.

«Και για την ελληνική πολιτική, η πρωτιά είναι εξαιρετικά σημαντική. Το εκλογικό σύστημα δίνει στον νικητή μπόνους 50 εδρών, ένα σημαντικό προτέρημα όταν πρόκειται να σχηματιστεί κυβέρνηση», συνεχίζει ο συντάκτης και παραθέτει γράφημα από την Deutsche Bank.

Σε αυτό, αναφέρεται η αυξημένη πιθανότητα νίκης της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χάνει δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, ο Μπερντ εξηγεί πως εφόσον η ΝΔ αναδειχθεί πρώτο κόμμα θα έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα: Ο Τσίπρας ακολουθεί μία γραμμή που προκαλεί σύγχυση σχετικά με τα μετεκλογικά σενάρια συνεργασιών. «Αρχικά απέκλεισε τους περισσότερους από τους πιθανούς με τους οποίους θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας, τη ΝΔ, το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ», γράφει το δημοσίευμα θέλοντας να τονίσει πως η ΝΔ δεν διαγράφει αυτό το σενάριο συνεργασίας σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα.

Ολοκληρώνοντας, ο Μπερν επισημαίνει πως η κυβέρνηση Αριστεράς στην Ελλάδα, της οποίας τα φτερά έχουν ήδη ψαλιδιστεί πολύ από την πραγματικότητα της ευρωπαϊκής πολιτικής, θα μπορούσε να αποδειχθεί ένα σύντομο πείραμα.

bi db

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact