ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Χάκερς έκαναν «σουρωτήρι» το σύστημα ασφαλείας του ΝΑΤΟ και πωλούν εκατοντάδες έγγραφα στο Dark Web!

Δεύτερο περιστατικό σε λίγες ημέρες

Eκατοντάδες απόρρητα έγγραφα που είχε στείλει το ΝΑΤΟ στην Πορτογαλία εντοπίστηκαν προς πώληση στο darkweb έπειτα από μια κυβερνοεπίθεση εναντίον του Γενικού Επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της χώρας και της υπηρεσίας Πληροφοριών του Στρατού, σύμφωνα με την εφημερίδα Diario de Noticias.

Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες καθώς προ ημερών, το BBC είχε αποκαλύψει ότι το NATO ερευνούσε πώληση διαβαθμισμένων εγγράφων του από ομάδα χάκερ.

Ορισμένα από τα δεδομένα μάλιστα, φέρεται να περιέγραφαν λεπτομερώς τα προϊόντα της MBDA Missile Systems.

«Πρόκειται για μια κυβερνοεπίθεση, που διήρκησε καιρό και δεν έγινε αντιληπτή, από bots προγραμματισμένα να εντοπίζουν αυτού του είδους τα έγγραφα», ανέφερε μία από τις ανώνυμες πηγές που επικαλέστηκε η εφημερίδα σε ότι αφορά το «πλιάτσικο» της Πορτογαλίας.

Πάντα σύμφωνα με την Diario de Noticias, το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών, οι οποίες ενημέρωσαν σχετικά τις πορτογαλικές αρχές τον Αύγουστο μέσω της αμερικανικής πρεσβείας στη Λισαβόνα.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα τόνισε: «Η κυβέρνηση είναι σε θέση να διασφαλίσει ότι το υπουργείο Άμυνας και οι ένοπλες δυνάμεις εργάζονται καθημερινά ώστε να παραμείνει άθικτη η αξιοπιστία της Πορτογαλίας ως ιδρυτικού μέλους της Ατλαντικής Ένωσης».

«Κάθε φορά που υπάρχει υποψία παραβίασης (…) η κατάσταση αναλύεται σε βάθος» και λαμβάνονται μέτρα «για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας», πρόσθεσε η πορτογαλική κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει τις πληροφορίες της εφημερίδας.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τη Diario de Noticias, τα εν λόγω έγγραφα είχαν ανταλλάξει διάφορες πορτογαλικές υπηρεσίες μέσω μη ασφαλών γραμμών επικοινωνίας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact