ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Χρυσή» νίκη στο Περιστέρι για τον Παναθηναϊκό -Γκολ νίκης από Σανκαρέ στο ντεμπούτο του!

Μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-2 επί του Ατρόμητου, με τον νεοαποκτηθέντα Γιουνούς Σανκαρέ να κάνει το ντεμπούτο του και να δίνει τη νίκη στους Πράσινους με δικό του γκολ στο 84′.

Οι Πράσινοι άνοιξαν το σκορ με τον Βέλεθ στο 10′, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Γούτας στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Στο 48′ ο Καρλίτος έδωσε ξανά το προβάδισμα στο Τριφύλλι, αλλά και πάλι ο Ατρόμητος είχε την απάντηση, ισοφαρίζοντας στο 55′ με κεφαλιά του Αγκάγιεφ.

Το χρυσό γκολ για τον Παναθηναϊκό πέτυχε ο Σανκαρέ 6 λεπτά πριν το τέλος, δίνοντας ένα σπουδαίο διπλό στην ομάδα του, μία εβδομάδα μετά τη γκέλα (0-0) με την Λαμία.

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Λάζλο Μπόλονι ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό με 4-3-3 και βασικό τον νεοαποκτηθέντα Σανκαρέ, ωστόσο ένα πρόβλημα με το δελτίο του Σενεγαλέζου, τον ανάγκασε να μείνει στον πάγκο και να πάρει τη θέση του ο Βιγιαφάνιες.

Πιο αναλυτικά, ο Διούδης ήταν στο τέρμα, οι Βέλεθ και Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας, ο Μολό στο δεξί άκρο και ο Χατζηθεοδωρίδης στο αριστερό. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες, στα άκρα της επίθεσης οι Καμπετσής, Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή ο Καρλίτος.

Από την πλευρά του ο Ατρόμητος υπό τις οδηγίες του Σάββα Παντελίδη, παρατάχθηκε με τους Γιαννιώτη, Κιβρακίδη, Γούτα, Γκαλβάο, Τομάσεβιτς, Σόλομον, Χαρίση, Γκάλο, Μουνίθ, Αγκάγιεφ και Κωτσόπουλο.

Το ματς

Χωρίς καλά καλά να έχουν γίνει φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ο Παναθηναϊκός κατάφερε στην πρώτη καλή επίσκεψή του στα καρέ του Ατρόμητου να ανοίξει το σκορ. Στο 10′ ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Βέλεθ που με κεφαλιά έγραψε το 0-1. Η φάση εξετάστηκε και για οφσάιντ, αλλά τελικά το γκολ μέτρησε, παρότι στο ριπλέι φάνηκε ότι ο Σένκεφελντ που ήταν δίπλα στον σκόρερ, ήταν οριακά εκτεθειμένος.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε αυτό που ήθελε, δηλαδή το γρήγορο γκολ και έδειχνε να ελέγχει εύκολα το προβάδισμά του, όμως σταδιακά από το 20′ και μετά άρχισε να υποχωρεί υπερβολικά και να περιμένει στην άμυνά του τον Ατρόμητο. Οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν, πήραν τον έλεγχο και άρχισαν να πιέζουν, απειλώντας στο 25′ με τον Αγκάγιεφ και στο 30′ με τον Νάτσο, με τον Διούδη να λέει “όχι” και στις δύο περιπτώσεις.

Στο 36′ ένα απευθείας φάουλ του Μουνίθ έφυγε άουτ, ενώ στο 40′ ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά μετά το γκολ του, όταν ο Βιγιαφάνιες έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, όμως ο Γιαννιώτης απέκρουσε. Το γκολ που έψαχνε ο Ατρόμητος το βρήκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, όταν μετά από κόρνερ του Μουνίθ, ο Γούτας σηκώθηκε στην μικρή περιοχή και με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες έκαναν δύο αναγκαστικές αλλαγές, καθώς Τομάσεβιτς και Σένκεφελντ, έδωσαν τις θέσεις τους σε Νάτσο και Νιάς (ντεμπούτο), αντίστοιχα.

Με την σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 48′ ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα με τον Καρλίτος να εκμεταλλεύται το “τσαφ” του Γιαννιώτη και να σκοράρει για το 1-2. Το γρήγορο γκολ του Τριφυλλιού δεν αποπροσανατόλισε τον Ατρόμητο, που έχασε ευκαιρία στο 50′ με τον Κωτσόπουλο και έφτασε άμεσα στο 2-2, αφού στο 55′ ο Αγκάγιεφ με ωραία κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια, μετά από σέντρα του Γκάλο.

Περισσότερα σε λίγο…

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact