ΚΟΣΜΟΣ

Citi: Περιπλέκονται τα πράγματα μετά τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Υπάρχει μια θετική εκδοχή στην ανάλυση που κάνει η επενδυτική Citi ένα 24ωρο μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μια αρνητική που έχει να κάνει με την επιλογή του κυβερνητικού εταίρου, τους ΑΝΕΛ.

Όπως αναφέρει στο πρώτο μετεκλογικό σχόλιό της στο βάθος της διαπραγμάτευσης θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και αυτό διότι υπάρχουν ισχυρά αμοιβαία κίνητρα για την ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της στην Ευρωζώνη να αποφύγουν το χειρότερο δυνατό σενάριο μίας στάσης πληρωμών ή ένα Grexit. Από την άλλη, όμως, οι αναλυτές της τράπεζας υπογραμμίζουν ότι για να επιτευχθεί μία συμφωνία θα απαιτηθούν μεγάλοι συμβιβασμοί και απ’ τις δύο πλευρές, κάτι που σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι μεγάλης χρονικής διάρκειας και μπορεί να αποτύχουν.

Σύμφωνα με τη Citi η επιλογή δημιουργίας κυβερνητικού συνασπισμού με τους Ανεξάρτητους Έλληνες περιπλέκει το θέμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Βάσει της ανάλυσης που κάνει η Citi, στο σημερινό Eurogroup ήταν να συζητηθεί κανονικά το ενδεχόμενο παράτασης εν τούτοις δεν μπορεί να υπάρξει απόφαση χωρίς επίσημο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με την επενδυτική μία πιθανή συμφωνία για το νέο πρόγραμμα μπορεί να πάρει μήνες και να συνοδευτεί από μεταβλητότητα στις αγορές χρήματος. Η Citi σημειώνει όμως πως παρά το γεγονός ότι μία τελική συμφωνία είναι απαραίτητη προκειμένου να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται οι ελληνικές τράπεζες και η ελληνική κυβέρνηση, υπάρχουν μαξιλάρια ασφαλείας για να αντιμετωπίσουν τις χρηματοδοτικές πιέσεις στο μεταξύ, όπως το ELA για τις τράπεζες και την αύξηση της έκδοσης εντόκων γραμματίων.

Τέλος η Citi εκτιμά ότι ο άμεσος αντίκτυπος της εκλογικής επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης είναι περιορισμένος βραχυπρόθεσμα, ιδίως καθώς στην αγορά επιδρά το πρόγραμμα QE της ΕΚΤ. Ωστόσο η νίκη του κόμματος και κυρίως το γεγονός ότι προέρχεται από το ριζοσπαστικό κίνημα αναμένεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερες ανησυχίες γύρω απ’ τους πολιτικούς κινδύνους που ελλοχεύουν στην Ευρωζώνη και την άνοδο των μη συμβατικών κομμάτων.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact