ΚΟΣΜΟΣ

CNBC: Καμία συμφωνία έως την Κυριακή -Η λίστα της Ελλάδας στερείται ουσίας

Από το πρωί της Πέμπτης μια μεγάλη μερίδα του ξένου Τύπου σημειώνει πως τόσο η Ελλάδα όσο και οι Βρυξέλλες έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να φτάσουν σε μια συμφωνία έως την Κυριακή. Ευρωπαίος αξιωματούχος το διαψεύδει στο CNBC.

Γράφει το δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου: «Οι ελπίδες για συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο, μετά από μήνες διαφωνιών, υποχώρησαν την Πέμπτη, μετά τη δήλωση αξιωματούχου της Ευρωζώνης στο VNBC ότι τα ρεπορτάζ ότι θα υπάρξει επικείμενη συμφωνία είναι άστοχα».

Ελπίδες για μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της αυτό το Σαββατοκύριακο, μετά από μήνες διαφωνιών, υποχώρησαν την Πέμπτη, μετά από μια αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε στο CNBC Πέμπτη ότι οι εκθέσεις της επικείμενης συμφωνίας ήταν άστοχη.

Ο εν λόγω αξιωματούχος (δεν κατονομάζεται) απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες πρόκειται να επικυρωθεί την Κυριακή, λέγοντας πως αυτές οι πληροφορίες είναι ανακριβείς. «Πρόκειται για παρεξήγηση. Δεν είναι ακριβές πως θα έχουμε συμφωνία την Κυριακή». Όλα προέκυψαν μετά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group την Τετάρτη, μόνο που σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, «ήταν μια τυπική, μηνιαία συνεδρίαση κατά την οποία η ελληνική πλευρά μίλησε εν συντομία».

Έλλειψη ουσίας

Ο αξιωματούχος αναφέρθηκε και στην αλλαγή της σύνθεσης στη διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδας, σημειώνοντας πως: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την πρόοδο που είδαμε να συμβαίνει, αλλά η πρόοδος αυτή έχει να κάνει με τη διαδικασία και όχι με την ουσία». Το CNBC αναφέρει πως επικοινώνησε με τους Έλληνες αξιωματούχους για να έχει την επίσημη θέση της χώρας, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η Ελλάδα έχει μπροστά της κάποιες σημαντικές αποπληρωμές το επόμενο διάστημα, τη στιγμή που έχει πρόβλημα ρευστότητας και δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Οι τεχνικές συνομιλίες αρχίζουν την Πέμπτη και θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με τον Αλέξη Τσίπρα να εκφράζει την αισιοδοξία του ότι θα επιτευχθεί συμφωνία πριν από το επικείμενο Eurogroup.

Στροφή Τσίπρα

Με την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Moody’s να βάζει κι άλλο βάρος στις πλάτες της κυβέρνησης, ο επικεφαλής αναλυτής αγοράς της Ava Trade, Νάιμ Ασλάμ σημειώνει: «Ο Τσίπρας βρίσκεται υπό αυξανόμενη πίεση, καθώς τα ταμεία της χώρας αδειάζουν. Έτσι, φαίνεται να είναι έτοιμος να υποκύψει στις απαιτήσεις των πιστωτών. Το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι η Ελλάδα να ρίχνει πετσέτα και να συμφωνήσει ως επί το πλείστον με τους όρους των πιστωτών».

Από την μεριά του ο επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Bank, Κρίστιαν Σούλτζ, αναφέρει: «Μερικές αναφορές στα ΜΜΕ δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πράγματι αθετήσει κάποιες από τις κόκκινες γραμμές του, κυρίως στις κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Ωστόσο, ακόμη και αν αυτή η στροφή υλοποιηθεί, ο Τσίπρας θα αντιμετωπίσει πολύ σκληρή αντίσταση ή ακόμη και μια εξέγερση από τους βουλευτές της αριστερής πτέρυγας του κόμματός του. Έτσι, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί την υποστήριξη της αντιπολίτευσης».

 

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact