ΚΟΣΜΟΣ

CNBC: Ο Τσίπρας παλεύει με τη φωτιά στο κόμμα του και στο εξωτερικό

Η ατάκα του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε εκλογές αν οι δανειστές επιμείνουν στις προτάσεις τους, έχει κάνει το γύρο των διεθνών ΜΜΕ.

Το CNBC κάνει λόγο για πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του κόμματός του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για την άλλη που έρχεται από το εξωτερικό. Αναφέρει, δε, πως ο κ. Στρατούλης δεν είναι ένα τυχαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θεωρείται μέλος του ακραίου αριστερού φάσματος και επί του παρόντος δεν είναι ευκρινές αν η άποχή του απηχεί και τη γενικότερη άποψη εντός του κόμματος. Ωστόσο, με όσα είπε αποκάλυψε την αυξανόμενη οργή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς διεξάγεται η τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων.

Το δίλημμα του Τσίπρα

Παράλληλα, η νέα δημοσκόπηση της ALCO δείχνει πως το 45% των Ελλήνων ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια συμφωνία με τους δανειστές. Στην πραγματικότητα, και αυτή η δημοσκόπηση ανέδειξε το δίλημμα που αντιμετωπίζει ο Αλέξης Τσίπρας: να έρθει σε κόντρα με τους ψηφοφόρους του ή με τους δανειστές;

Το άρθρο σημειώνει πως μέσα σε λίγες 24ωρα περάσαμε από την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία, σε μια ανταλλαγή προτάσεων ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές της όπου ο ένας δεν δέχεται τις προτάσεις του άλλου. Την ίδια στιγμή, Έλληνας πρωθυπουργός θα κληθεί να εξηγήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο τι ακριβώς συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις. Την ίδια ημέρα που δεν προχώρησε σε πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ.

Ζήτημα αξιοπιστίας 

Ο Νιλ Ντουέιν, επικεφαλής επενδύσεων της Allianz Global Inbestors, αναφέρει στο CNBC ότι οι δανειστές θέλουν να λάβουν μια διαβεβαίωση από την Αθήνα ότι θα προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις πριν λάβουν την τελευταία δόση του τρέχοντος προγράμματος. «Από τη μια μεριά είναι οι Αμερικανοί -μέσω του ΔΝΤ- που είναι απελπισμένοι με την υπόθεση και από την άλλη υπάρχουν οι Ευρωπαίοι δανειστές που θέλουν να δώσουν χρήματα σε μια κυβέρνηση που δεν εμπιστεύονται. Η Μέρκελ αντιλαμβάνεται ότι αυτό είναι ένα ζήτημα αξιοπιστίας. Αν δώσει κανείς χρήματα στην Ελλάδα δεν θα αλλάξει τίποτα, σε θετική κατεύθυνση, για εκείνη. Κανένας δεν αισθάνεται σίγουρος με την αξιοπιστία της Ελλάδας».

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact