ΚΟΣΜΟΣ

CNN: Η Ευρώπη είναι γεμάτη καλά νέα -Μετά υπάρχει και η Ελλάδα

Με ρεπορτάζ του το CNN αναλύει τoυς ρυθμούς ανάπτυξης των χωρών που επιταχύνονται στην Ευρώπη, με το μόνο «αγκάθι» της θετικής αυτής δραστηριότητας να είναι η Ελλάδα.

«Οι καταναλωτές ξοδεύουν και πάλι, επειδή έχουν περισσότερα χρήματα στις τσέπες τους, χάρη στο φθηνότερο πετρέλαιο. Οι επενδύσεις είναι σε άνοδο σε ορισμένες χώρες, με τη μαζική εκτύπωση χρήματος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να οδηγεί σε μείωση του κόστους δανεισμού», αναφέρει στον πρόλογο το δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου.

Οπως επισημαίνει: «Η οικονομία της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,4% το πρώτο τρίμηνο, συγκριτικά με το τελευταίο του 2014. Ο ρυθμός ετήσιας ανάπτυξης αγγίζει το 1%».

Στη συνέχεια, παρουσιάζει τα βήματα ανάπτυξης που έχει κάνει κάθε χώρα.

Πρώτα λόγος γίνεται για την Γαλλία, η οποία βρίσκεται σε μεγαλύτερη τροχιά ανάπτυξης με τον τριμηνιαίο ρυθμό να φτάνει το 0,6% σε σύγκριση με την Γερμανία που αγγίζει το 0,3%.

«Μετά από χρόνια ύφεσης, η τρίτη ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης, ανθίζει ξανά», τονίζει το CNN μιλώντας για την Ιταλία.

«Η αυτοπεποίθηση των καταναλωτών και των επιχειρήσεων έχει αποκατασταθεί, με τη χώρα να σημειώνει μέσα στο 2015 την πρώτη της ετήσια ανάκαμψη από το 2011», συμπληρώνει.

Οσον αφορά την Ισπανία, το αμερικανικό δίκτυο την χαρακτηρίζει ως «αστέρα της Ευρωζώνης», υπογραμμίζοντας πως καταγράφει τα καλύτερα της ποσοστά από το 2007 και το υψηλότερο ποσοστό ανάπτυξης εδώ και έξι χρόνια.

Μετά την αισιοδοξία και την ανάκαμψη που επικρατεί στην Ευρώπη, λόγος γίνεται για την Ελλάδα με την «πένα» να αλλάζει σε πεσιμιστικό τόνο.

«Η Ελλάδα είδε την οικονομία της να συρρικνώνεται για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, με τη λογομαχία με τους πιστωτές επί των διεθνών πακέτων διάσωσης να ζυγίζονται για τις επιχειρήσεις και να βαραίνουν την ψυχολογία των καταναλωτών», σημειώνει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:

«Η χώρα ξεμένει από μετρητά και χρειάζεται συμφωνία με την Ευρώπη μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ακόμα και τότε, τα πράγματα θα μπορούσαν να πάρουν χειρότερη τροχιά προτού βελτιωθούν».

Το κομμάτι για το ελληνικό ζήτημα συμπληρώνουν τα λεγόμενα υψηλόβαθμου οικονομολόγου της BNP Paribas, Gizem Kara, σχετικά με τον τουρισμό.

«Η πολιτική αβεβαιότητα θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στον τουρισμό Ελλάδα, ενδεχομένως ως ένα βαθμό στο τομέα του τουρισμού αυτό το καλοκαίρι».
 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact