ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δε θα κάνουμε κάτι το οποίο θα μεγαλώσει την ύφεση»

«Κάναμε πραγματικά όλα όσα είναι ανθρωπίνως δυνατά, ωστόσο δεν είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε κάτι το οποίο θα οδηγήσει την ελληνική οικονομία περαιτέρω στην ύφεση», τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, οικονομολόγος Θεόδωρος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, επισημαίνοντας πως «καμιά χώρα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος όταν γλιστρά περισσότερο στην ύφεση -και σε αυτή την κατεύθυνση πηγαίνουν οι προτάσεις των εταίρων μας».

Όπως διευκρίνισε, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητάει κυρίως την κατάργηση της προστασίας από την απόλυση, την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που δεν θέλει η ελληνική κυβέρνηση, διότι αυτό και δεν έχει καμία σχέση με το ζήτημα του χρέους και επίσης θα πίεζε ακόμη περισσότερο τη ζήτηση, προκαλώντας μια νέα ύφεση.
Ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε, επίσης, ότι θα υπάρξει η ζητούμενη από τους διεθνείς δανειστές συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, «ωστόσο η κυβέρνηση, όπως συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν πρόκειται να μειώσει παραπέρα τις χαμηλές συντάξεις. Θα υπάρξουν -κάτι που είναι και σωστό και ανήκε στις προθέσεις της κυβέρνησης- μερικές περιπτώσεις κατάργησης πρόωρων συντάξεων».

Σε σχέση με το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ο ίδιος επισήμανε ότι, εάν η συμφωνία δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τότε θα πρέπει να ερωτηθεί ο λαός, και αυτό είναι μια δημοκρατική απόφαση.

Κατά την άποψή του, αυτή τη στιγμή ένα δημοψήφισμα δεν είναι πολύ πιθανό, ωστόσο εάν το ΔΝΤ επιμείνει προπάντων σε κατάργηση της προστασίας από απόλυση και σε μαζικές απολύσεις, και εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ή πολύ περισσότερο το Eurogroup, επιμένουν στο ξεπούλημα ελληνικής περιουσίας, τότε φυσικά και θα υπάρξει ένα δημοψήφισμα.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact