ΕΛΛΑΔΑ

Δεκάδες παιδιά βούτηξαν μέσα στο… γιαούρτι για το «Κυνήγι του χαμένου θησαυρού» [εικόνες]

Το παραδοσιακό παιχνίδι με το «κυνήγι του χαμένου θησαυρού» αναβίωσε για 29η συνεχή χρονιά στο Ναύπλιο, σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τις argolikeseidhseis, το ιστορικό κέντρο της πόλης, η πλατεία Συντάγματος γέμισε με μικρούς και μεγάλους, που συμμετείχαν στα δρώμενα και δεν φοβήθηκαν να… λερωθούν. 
Τα παιδιά δεν δίστασαν να πέσουν με τα μούτρα μέσα στο γιαούρτι για το «κυνήγι του χαμένου θησαυρού»

Μέρος της δοκιμασίας που τέθηκε και φέτος ήταν η βουτιά μέσα σε γιαούρτι για να βρουν οι παίκτες τον γρίφο του κρυμμένου θησαυρού, οι τσουβαλοδρομίες και άλλα παιχνίδια που όλα αυτά τα χρόνια γενιές και γενιές μικρών παιδιών τα έχουν αγκαλιάσει.

Το έθιμο αυτό αναβιώνει εδώ και 29 χρόνια στο Ναύπλιο

Οι εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ, στοχεύουν στη διατήρηση της παράδοσης και την αναβίωση των εθίμων, παλαιών και νεότερων.

Φωτογραφίες: Argolikeseidhseis

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact