ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεκτές μόνο τροπολογίες που θα είναι σύμφωνες με όσα ορίζει ο κανονισμός»

Κατηγορηματική ότι δεν θα επαναληφθεί το προηγούμενο, όπως είπε, «μοντέλο, μοτίβο» με τροπολογίες που δεν θα έχουν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο κανονισμός της Βουλής, εμφανίστηκε η πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα τις κάνει δεκτές.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος ξεκινάει από την ερχόμενη Πέμπτη και θα είναι πιο οργανωμένος, καθώς ζητήθηκε από τους υπουργούς (οι οποίοι και ανταποκρίθηκαν) να ορίσουν τις μέρες που μπορούν να απαντούν στους βουλευτές, ενώ προειδοποίησε ότι η Βουλή, θα είναι πολύ αυστηρή αν αποφεύγουν να έρχονται.
Ερωτώμενη σχετικά με την «ώρα του πρωθυπουργού» σημείωσε ότι θα περιμένει ο πρωθυπουργός να έρχεται για να ενημερώνει το Κοινοβούλιο.

Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για τις αποφάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων, ανέφερε ότι ομόφωνα συμφωνήθηκε την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη να συζητηθεί και να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Ακόμα, η πρόεδρος της Βουλής μίλησε για τελείως ανακριβείς πληροφορίες που δημοσιεύονται σχετικά με τα βουλευτικά αυτοκίνητα και διευκρίνισε ότι από τους 135 νέους βουλευτές έχουν αρνηθεί το δικαίωμα αυτό συνολικά 67, από τους οποίους η συντριπτική πλειοψηφία είναι από το ΣΥΡΙΖΑ και αριθμούν στους 47.

Τέλος, η πρόεδρος της Βουλής δεν θέλησε να σχολιάσει τις καταγγελίες του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου ότι δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Προέδρων, παρά το γεγονός ότι είχε οριστεί επίσημα εκπρόσωπος του κόμματος, παραπέμποντας στα πρακτικά της συνεδρίασης.

«Επιλογή αυτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι να διαλέγεται μέσων ανακοινώσεων και στρεβλωτικών δηλώσεων στα ΜΜΕ», είπε.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact