ΚΟΣΜΟΣ

Δεν αλλάζει ο αριθμός των εδρών για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην Ισπανία

Αναστολή της βουλευτικής ιδιότητας τεσσάρων Καταλανών βουλευτών

Η πρόεδρος του ισπανικού Κοινοβουλίου δήλωσε σήμερα πως η αναστολή της βουλευτικής ιδιότητας τεσσάρων Καταλανών βουλευτών που είναι αντιμέτωποι με δίκη για την ανάμιξή τους σε μια προσπάθεια για την ανεξαρτησία της περιφέρειας το 2017 δεν θα επηρεάσει τον συνολικό αριθμό των εδρών του σώματος.

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο σώμα, που έχει 350 έδρες, εξακολουθεί να είναι οι 176 έδρες, δήλωσε η Μεριτξέλ Μπατέτ.

Ο ασκών χρέη πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές της 28ης Απριλίου με ποσοστό 28,8% των ψήφων αλλά το Σοσιαλιστικό κόμμα του δεν εξασφάλισε αρκετές έδρες ώστε να κυβερνήσει μόνο του, με αποτέλεσμα να εξαρτάται από άλλα κόμματα προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία. Το Κοινοβούλιο αναμένεται να διεξαγάγει μια πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του πρωθυπουργού τον Ιούλιο.

Η αφαίρεση των τεσσάρων εδρών θα επέτρεπε στον Σάντσεθ να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο χωρίς να εξαρτάται από τις ψήφους των Καταλανών αυτονομιστών ή την αποχή, όπως είναι πιθανό τώρα.

Στο μεταξύ, ο βασιλιάς Φίλιππος άρχισε σήμερα διήμερες συνομιλίες με τους ηγέτες των κομμάτων.

Ο μονάρχης συναντήθηκε με εκπροσώπους μικρότερων κοινοβουλευτικών κομμάτων και αργά αύριο Πέμπτη αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον Πέδρο Σάντσεθ. Αναμένεται ότι οι Σοσιαλιστές θα λάβουν την εντολή να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Ο Σάντσεθ αναμένεται να επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με μικρότερα περιφερειακά κόμμα και πιθανότατα να μετέχουν σε αυτόν αυτονομιστές βουλευτές από την Καταλονία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact