ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν δικαιούται κανείς κ. Παρασκευόπουλος να απελευθερώνει ισοβίτες»

«Δεν δικαιούται κανείς κύριος Παρασκευόπουλος να βγαίνει και διά της νομοθετικής του πράξης να απελευθερώνει ισοβίτες κρατούμενους», τόνισε την Τετάρτη η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον Real FM για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Ο κ. Παρασκευόπουλος στο πρώτο νομοσχέδιο το οποίο φέρνει του υπουργείου Δικαιοσύνης, αντί αυτό να έχει να κάνει με την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα, έχει να κάνει με την αποφυλάκιση ανθρώπων οι οποίοι έχουν καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη. Ακουσα ότι οι ισοβίτες είναι πάρα πολλοί στην Ελλάδα. Μάλιστα είναι πάρα πολλοί. Πως είναι πάρα πολλοί; Με αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης. Και έρχεται η εκτελεστική εξουσία και παρεμβαίνει, κόντρα στην Ένωση Εισαγγελέων και Δικαστών οι οποίοι έκαναν έκκληση να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο, για να απελευθερώσει καταδικασμένους σε ισόβια», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με την ίδια, «μέσα σε αυτούς ο κ. Παρασκευόπουλος, από τον οποίο έχω ακούσει απίστευτα πράγματα, ότι τυφλώθηκε ο κ. Ξηρός χάρη στο ελληνικό κράτος, ότι οι κουκουλοφόροι είναι άνθρωποι από πίσω. Βεβαίως άνθρωποι είναι και η Κου Κλουξ Κλαν κουκουλοφόροι ήταν και οι καταδότες των Γερμανών κουκουλοφόροι ήταν και οι σημερινοί κουκουλοφόροι που έχουν μπει μέσα στην Πρυτανεία έχουν ένα αίτημα την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Δεν του δημιουργεί ερωτήματα του κ. Παρασκευόπουλου γιατί αυτή η πίεση για την κατάργηση των φυλακών, άρα για τους τρομοκράτες και για να βγει ο κ. Σάββας Ξηρός από τη φυλακή;»

Όπως σημείωσε η πρώην υπουργός, «λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν δικαιούται κανείς κύριος Παρασκευόπουλος να βγαίνει και διά της νομοθετικής του πράξης να απελευθερώνει ισοβίτες κρατούμενους. Αυτό μπορεί να το κάνει η ελληνική δικαιοσύνη. Δεν μιλάμε για υπόπτους, δεν μιλάμε για πιθανούς ενόχους, μιλάμε για ανθρώπους που είναι δις καταδικασμένοι».

Η κ. Μπακογιάννη με αφορμή τη συνεχιζόμενη κατάληψη στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορείς να στέλνεις το μήνυμα ότι η κυβέρνηση συνθηκολογεί και η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την εφαρμογή του νόμου, γιατί τότε δεν είμαστε κράτος δικαίου, είμαστε ζούγκλα».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact