ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν δικαιούται κανείς κ. Παρασκευόπουλος να απελευθερώνει ισοβίτες»

«Δεν δικαιούται κανείς κύριος Παρασκευόπουλος να βγαίνει και διά της νομοθετικής του πράξης να απελευθερώνει ισοβίτες κρατούμενους», τόνισε την Τετάρτη η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον Real FM για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Ο κ. Παρασκευόπουλος στο πρώτο νομοσχέδιο το οποίο φέρνει του υπουργείου Δικαιοσύνης, αντί αυτό να έχει να κάνει με την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα, έχει να κάνει με την αποφυλάκιση ανθρώπων οι οποίοι έχουν καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη. Ακουσα ότι οι ισοβίτες είναι πάρα πολλοί στην Ελλάδα. Μάλιστα είναι πάρα πολλοί. Πως είναι πάρα πολλοί; Με αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης. Και έρχεται η εκτελεστική εξουσία και παρεμβαίνει, κόντρα στην Ένωση Εισαγγελέων και Δικαστών οι οποίοι έκαναν έκκληση να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο, για να απελευθερώσει καταδικασμένους σε ισόβια», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με την ίδια, «μέσα σε αυτούς ο κ. Παρασκευόπουλος, από τον οποίο έχω ακούσει απίστευτα πράγματα, ότι τυφλώθηκε ο κ. Ξηρός χάρη στο ελληνικό κράτος, ότι οι κουκουλοφόροι είναι άνθρωποι από πίσω. Βεβαίως άνθρωποι είναι και η Κου Κλουξ Κλαν κουκουλοφόροι ήταν και οι καταδότες των Γερμανών κουκουλοφόροι ήταν και οι σημερινοί κουκουλοφόροι που έχουν μπει μέσα στην Πρυτανεία έχουν ένα αίτημα την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Δεν του δημιουργεί ερωτήματα του κ. Παρασκευόπουλου γιατί αυτή η πίεση για την κατάργηση των φυλακών, άρα για τους τρομοκράτες και για να βγει ο κ. Σάββας Ξηρός από τη φυλακή;»

Όπως σημείωσε η πρώην υπουργός, «λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν δικαιούται κανείς κύριος Παρασκευόπουλος να βγαίνει και διά της νομοθετικής του πράξης να απελευθερώνει ισοβίτες κρατούμενους. Αυτό μπορεί να το κάνει η ελληνική δικαιοσύνη. Δεν μιλάμε για υπόπτους, δεν μιλάμε για πιθανούς ενόχους, μιλάμε για ανθρώπους που είναι δις καταδικασμένοι».

Η κ. Μπακογιάννη με αφορμή τη συνεχιζόμενη κατάληψη στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορείς να στέλνεις το μήνυμα ότι η κυβέρνηση συνθηκολογεί και η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την εφαρμογή του νόμου, γιατί τότε δεν είμαστε κράτος δικαίου, είμαστε ζούγκλα».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact